ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дружина оператора у футболці "Вежливые люди" каже, що він не знав, що означає напис

30.08.2022, 10:20
Фото – Обозреватель
Фото – Обозреватель

Катерина Весько, дружина нагородженого власного кореспондента телеканалу “Рада” в Луганській області Артема Веська, який ходив у футболці “Вежливые люди”, стверджує, що її чоловік не знав, що означає напис на футболці.

Про це вона сказала в коментарі “Бабелю”.

Дружина Веська (теж нагороджена указом президента як кореспондентка каналу “Рада”) підтвердила, що її чоловік отримав орден. 

За її словами, вони “не дуже розбиралися, що там було в Криму”.

“Ми не дуже розбиралися, що там було в Криму. Він [Артем] ходив у цій футболці цілий день, поки одна людина не впізнала щось схоже [на сепаратистський логотип]. Ну і ніхто не знав тоді, що ця футболка означає. Багато нервів забрало, було багато розмов з СБУ. Так склалося”, – пояснила Катерина напис на футболці.

Директор департаменту масових комунікацій Луганської ОВА Альбіна Кушелева уточнила, що “до травня Весько перебував у Лисичанську і двічі на день робив репортажі для національного телемарафону”. Дати Веську нагороду рекомендували збори (правління) колективу Державного комітету телебачення і радіомовлення. Нагородний лист, який є в розпорядженні видання, підписав директор компанії “Кінокіт” Сергій Самойленко (компанія співпрацює з телеканалом “Рада”).

Сам Весько на прохання видання прокоментувати нагородження запропонував звернутися на канал “Рада”. Видання надіслало туди запит і очікує на відповідь.

Як повідомляв ІМІ, 23 серпня Президент України Володимир Зеленський до Дня Незалежності нагородив низку медійників. Зокрема, п’ятьох із Луганської області. Артема Веська, який нині є власним кореспондентом телеканалу “Рада” нагородили Орденом “За заслуги” ІІІ ступеня. Веська нагороджено “за значні заслуги в зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені в захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів нашої держави, сумлінне виконання професійного обов’язку”.

29 серпня луганські журналісти висловили обурення тим, що державну нагороду з нагоди Дня Незалежності отримав власний кореспондент телеканалу “Рада” в Луганській області Артем Весько. Журналісти пригадали 2016 рік, коли він став фігурантом скандалу. Тоді він прийшов на сесію Лисичанської міської ради у футболці із сепаратистським логотипом “Ввічливі люди”.

Liked the article?
Help us be even more cool!