ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо заявив, що не рекомендував Артема Веська до відзначення нагородою

30.08.2022, 17:05
Фото – Обозреватель / “Лисичанск, как он есть”
Фото – Обозреватель / “Лисичанск, как он есть”

Держкомтелерадіо заявив, що не рекомендував кандидатуру луганського оператора Артема Веська для відзначення державною нагородою. Про це відомство повідомило у відповідь на запит “Детектора медіа”.

Раніше видання “Бабель” повідомило, що дати Артему Веську нагороду рекомендували збори (правління) колективу Державного комітету телебачення і радіомовлення.

“До Держкомтелерадіо не надходило клопотання про нагородження Артема Веська, тому ми його не погоджували й ніколи не рекомендували цю людину на отримання будь-яких державних відзнак чи нагород.

Зазвичай клопотання про нагородження в установленому порядку надходять на адресу Держкомтелерадіо від НСЖУ, обласних державних адміністрацій (зараз – обласних військово-цивільних адміністрацій), а також від громадських об’єднань. Після погодження у відомстві вони передаються за призначенням”, – відповіли в Держкомтелерадіо.

Як повідомляв ІМІ, 23 серпня Президент України Володимир Зеленський до Дня Незалежності нагородив низку медійників. Зокрема, п’ятьох із Луганської області. Артема Веська, який нині є власним кореспондентом телеканалу “Рада” нагородили Орденом “За заслуги” ІІІ ступеня. 

29 серпня луганські журналісти висловили обурення тим, що державну нагороду з нагоди Дня Незалежності отримав власний кореспондент телеканалу “Рада” в Луганській області Артем Весько. Журналісти пригадали 2016 рік, коли він став фігурантом скандалу. Тоді він прийшов на сесію Лисичанської міської ради у футболці із сепаратистським логотипом “Ввічливі люди”.

Дружина Артема Веська стверджує, що він не знав, що означає напис на футболці і вони тоді “не дуже розбирались, що там було в Криму”.

Liked the article?
Help us be even more cool!