ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет захисту журналістів закликав Польщу утриматися від затримання журналістів на кордоні

Комітет захисту журналістів (КЗЖ) заявив, що польській владі слід утримуватися від затримання представників медіа, які висвітлюють теми, що становлять суспільний інтерес. 

Про це йдеться в заяві організації у зв'язку із затриманням двох українських знімальних груп – “Української правди” та Rayon.in.ua – на кордоні Польщі.

“КЗЖ стурбований затриманням у Польщі протягом двох тижнів чотирьох українських журналістів, які розслідували торгівлю країни з Росією. Журналісти повинні мати можливість висвітлювати питання, які становлять суспільний інтерес, не побоюючись затримання чи депортації”, – заявила Гульноза Саїд, координаторка програми КЗЖ у Європі та Центральній Азії.

Організація нагадала про нещодавні випадки затримання знімальних груп “Української правди” та Rayon.in.ua на кордоні Польщі.

Про які затримання йдеться

7 березня польські правоохоронці затримали журналістів українського медіа Район.ін.юа Юрія Конкевича та Олександра Пілюка, у них відібрали всю техніку та депортували з країни. Журналісти знімали сюжет про торгівлю між Польщею, Росією та Білоруссю.

27 лютого польські правоохоронці затримали журналістів “Української правди” Михайла Ткача та оператора Ярослава Бондаренка поблизу польсько-білоруського кордону. Вони знімали відео для розслідування про торгівлю між Польщею, РФ та Білоруссю. Згодом Ткач оприлюднив розслідування “Granica на мяжы”. Як Польща нарощує торгівлю з Росією через Білорусь”.

Після інциденту журналістам повернули речі, а відзняті матеріали поляки частково видалили. 

Редакція “Української правди” звернулася до польського адвоката щодо затримання журналістів. 1 березня редакція оприлюднила розслідування Ткача.

Liked the article?
Help us be even more cool!