ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет США оприлюднив зразки російської пропаганди в Facebook

02.11.2017, 11:00

Комітет США з розвідки Палати представників оприлюднив 1 листопада зразки повідомлень, які  російська “фабрика тролів” поширювала в соцмережі Facebook під час і після американських президентських виборів 2016 року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на телеканал CNN.

Оголошення стосувалися таких питань, як імміграція, релігія і раса, а деякі з них були конкретно спрямовані на Дональда Трампа, Хілларі Клінтон і Берні Сандерса.  

Серед прикладів виявилася реклама сторінок Donald Trump America, яка закликала підписати петицію з вимогою викреслити Клінтон з виборчого бюлетеня. На сторінці було зазначено, що “продовження династії сім'ї Клінтон в американській політиці порушує головні принципи, викладені батьками-засновниками”.

russia ads

У Facebook повідомили, що це оголошення було показано в новинних стрічках майже 35 тис. разів і обійшлося творцям  приблизно в 240 доларів.

Також у компанії Facebook заявили, що виявили понад 3 тис. оголошень пов'язаних з “петербурзькою фермою-тролів”, що має зв'язки з урядом Росії, і що реклама була переглянута більш ніж 11 млн людей в період з 2015 по 2017 рік.

Очікується, що Комітет розвідки Палати представників випустить всі оголошення, які Facebook передала в Конгрес і в офіс Спеціального адвоката Роберта Мюллера. Нагадаємо, сенатори США піддали інтернет-компанії Facebook, Google і Twitter жорсткій критиці. На їхню думку, інтернет-гіганти вжили недостатньо заходів, щоб російські агенти не втручалися в американський політичний процес.

Фото - з CNN, "Української правди"
Liked the article?
Help us be even more cool!