ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет рекомендував ВР проголосувати за скасування е-декларування для активістів

05.04.2018, 11:42
Фото - Радіо Свобода

Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції рекомендував парламенту підтримати в першому читанні законопроекти, які стосуються скасування чи відтермінування подання е-декларування для антикорупційних активістів, повідомляє Радіо Свобода.

Комітет запропонував проголосувати за проекти законів №8209 та 8209-1. 3 квітня Рада відмовилася включити ці законопроекти до порядку денного.

Законопроект №8209 пропонує встановити, що дія закону про запобігання корупції не поширюється на громадських активістів, які отримують кошти в рамках реалізації в Україні програм у сфері запобігання і протидії корупції. Також передбачається звільнення активістів від адміністративної та кримінальної відповідальності за неподання декларацій.

Альтернативний законопроект №8209 передбачає також скасування е-декларування для іноземців, які входять до складу наглядових рад державних компаній.

Нині закон зобов’язує до 1 квітня певні категорії посадовців, держслужбовців подавати електронні декларації. Цього року цей обов’язок покладено і на активістів антикорупційних організацій.

Як повідомляв ІМІ, 3 квітня депутати Верховної Ради не внесли до порядку денного законопроекти про скасування е-декларування для представників громадських організацій: законопроекти №8120 та №8120-1 щодо відтермінування е-декларування для активістів та законопроекти №8209 та 8209-1 щодо скасування  е-декларування для представників ГО.

3 квітня Верховна Рада відхилила президентський законопроект №6674 і депутатський законопроект №6271, якими пропонувалося скасувати е-декларування для громадських активістів

29 березня у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №8209 “Про внесення змін до Закону України “Про запобігання корупції” щодо звільнення від відповідальності окремих категорій осіб”, який скасовує декларування для громадських активістів.

29 березня представники громадських організацій заявили, що звертатимуться до Конституційного суду через е-декларування для активістів.

29 березня Національне агентство з питань запобігання корупції надало роз’яснення, які учасники антикорупційних громадських організацій мають подавати електронні декларації, а які ні.

Liked the article?
Help us be even more cool!