ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет інформполітики переніс на липень розгляд законопроєктів про медіа

19.06.2020, 11:35
Фото – 112.international
Фото – 112.international

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики вирішив перенести розгляд проєкту закону №2693 “Про медіа” в новій редакції, підготовленій комітетом, та законопроєкту 2693-2 “Про медіа” на 1 липня. 

Таке рішення комітет ухвалив на засіданні 18 червня більшістю голосів, повідомляє “Детектор медіа”.  

Оновленого тексту проєкту №2693 на сайті парламенту ще немає. Проєкт №2693-2 зареєстровано на сайті парламенту  29 травня.

З проханням перенести розгляд проєкту виступив член комітету від фракції ОПЗЖ Юрій Павленко. Він зазначив, що це дуже об’ємні проєкти, ухвалення яких вплине на всю медійну галузь на багато років. Тому йому треба детально з ними ознайомитися.

Окрім того, на засіданні були відсутні представники фракції “Європейська солідарність”, які в той момент брали участь в акції під судом на підтримку лідера своєї політичної сили Петра Порошенка. 

Микита Потураєв передав їхнє прохання перенести розгляд проєктів про медіа. Так само просили перенести розгляд перша заступниця голови Ірина Констанкевич (депутатська група “За майбутнє”) та секретар комітету Олександр Абдуллін (фракція “Батьківщина”).

Нагадаємо, 19 травня Верховна Рада України вирішила розглядати обидва законопроєкти за скороченою процедурою.

Як повідомляв ІМІ, 19 травня Верховна Рада відправила законопроєкт №2693 “Про медіа” на доопрацювання в Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.

У квітні Олександр Ткаченко повідомив, що до законопроєкту №2693 “Про медіа” внесуть зміни й перепишуть у ньому розділ про діяльність онлайн-ЗМІ.

5 лютого 2020 року Комітет Верховної Ради з питань свободи слова більшістю голосів представників фракції “Слуга народу” підтримав законопроєкт №2693 “Про медіа” і рекомендував парламенту ухвалити його в першому читанні. Водночас комітет не підтримав альтернативний проєкт закону №2693-1 “Про медіа”, авторами якого є представники фракції “Європейська солідарність”.



Liked the article?
Help us be even more cool!