ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Коли не маєш інформації, тебе легко залякати – Денисенко про інформаційний вакуум на окупованих територіях

16.09.2022, 13:52
Фото – ІМІ
Фото – ІМІ

На окупованих територіях люди позбавлені насамперед права на інформацію. Про це заявила юристка, правозахисниця Лариса Денисенко під час акції пам'яті Георгія Гонгадзе та всіх убитих українських журналістів.

“Коли ти не маєш інформації, тебе легко залякати, тебе легко схилити до будь-чого. Коли ти перебуваєш у полоні – та сама історія. Мені здається, що лише так, через цю призму ми й розуміємо важливість нашої роботи – щоб суспільство знало правду і не було німим”, – сказала Денисенко.

Правозахисниця наголосила, що журналістів на окупованих територіях намагаються залякати, закатувати, щоб інформація перетворилася на брехню.

“Так діє російська пропаганда. І всі наші колеги і колежанки, які зараз знаходяться на тимчасово окупованих територіях і намагаються передати правду, вони перебувають у небезпеці”, – додала Лариса Денисенко.

Нагадаємо, під час акції виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк зазначила, що дуже важливо, щоб українські правоохоронці оперативно розслідували воєнні злочини Росії в Україні, скоєні проти журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!