ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Керівниця суду на Черкащині називала вторгнення РФ "звільненням"

05.07.2023, 10:30
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Правоохоронці повідомили про підозру керівниці Звенигородського районного суду Черкаської області Світлані Федорець: вона виправдувала збройну агресію Росії проти України.

Про це повідомляють Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України.

Після повномасштабного збройного вторгнення Росії суддя під час особистих бесід з колегами та друзями неодноразово виправдовувала окупацію частини України.

Крім того, вона називала окуповані території "освобожденными", а окупантів –  "нашими" та визнавала АР Крим частиною Росії.

Керівниця суду час від часу їздила на окупований півострів. Зокрема, зустрічала там новий, 2023 рік.

На підставі зібраних доказів судді повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

За даними слідства, раніше жінка була суддею Якимівського райсуду в Запорізькій області. Через тимчасову окупацію цієї території в червні 2022 року її відрядили до Черкащини, де призначили спочатку суддею, а потім обрали головою районного суду.

Згодом вона планувала подати у відставку, переїхати до Криму, але водночас отримувати довічну пенсію судді з українського бюджету.

За даними джерела УП у правоохоронних органах, йдеться про главу Звенигородського районного суду Черкаської області Світлану Федорець.

Вона називала збройну агресію Росії проти України "вмотивованим кроком, вираженим стратегічною важливістю Криму, та обвинувачувала ЗСУ в невиправданій агресії проти мирних українців".

Обговорюючи російські ракетні удари по українських населених пунктах, суддя трактувала влучання російських ракет у цивільні будинки як економію РФ дорогих високоточних ракет, через що вони потрапляють по мирному населенню, і наголошувала, що, зокрема, Маріуполь обстрілювали українські військові, а не російські.

Вона стверджувала, що українські снайпери стріляли в людей, а українська армія використовувала населення як "живий щит", не випускаючи їх з міста, виганяла з власних квартир, кидала гранати в підвали через те, що люди розмовляли російською мовою.

Посадовиця заперечувала викрадення й вивезення дітей з тимчасово окупованих територій України тощо.

Як повідомляв ІМІ, співробітники СБУ повідомили про підозру 64-річній жительці міста Вовчанськ, яка під час тимчасової окупації Харківської області добровільно співпрацювала з представниками росіян.

Liked the article?
Help us be even more cool!