ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала колаборантку, яка впроваджувала стандарти освіти РФ на Харківщині

04.07.2023, 17:44
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Співробітники СБУ повідомили про підозру 64-річній жительці міста Вовчанськ, яка під час тимчасової окупації Харківської області добровільно співпрацювала з представниками росіян, повідомив речник ГУ СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, жінка впроваджувала стандарти освіти РФ у "Вовчанському ліцеї № 7". Пізніше окупанти створили "Среднюю общеобразовательную школу №4" на основі приміщень та матеріальних цінностей місцевого ліцею.

"Колаборантка отримала від окупантів партію свіжонадрукованих російських підручників, за якими хотіла вчити українських дітей. Підручники несли викривлену і неправдиву інформацію, зокрема заперечували українську національну ідентичність і державний суверенітет. Окрім цього, зловмисниця проводила наради з трудовим колективом, на яких закликала працівників приєднуватися до лав окупантів та викладати за стандартами РФ", – наголосили в СБУ.

"Освітянка" видала учням атестати, надруковані на бланках окупаційної адміністрації Харківської області, завірені печаткою та підписані керівником окупаційної адміністрації Віталієм Ганчевим.

Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру в колабораційній діяльності.

Як повідомляв ІМІ, правоохоронці повідомили про підозру 55-річній викладачці одного з місцевих ліцеїв Куп'янська в колабораційній діяльності. Під час окупації Куп’янська вона допомагала окупантам впроваджувати освітні стандарти РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!