ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка DT.ua скаржиться, що чиновники Львівської міськради ігнорують запити про сміттєзвалище

24.06.2016, 11:20

Чиновники Львівської міської ради вже два тижні не надають відповідей на запити, подані до них редакцією видання “Дзеркало тижня. Україна”. Про це представнику ІМІ у Львівській області  повідомила журналістка видання Оксана Загайкало.

За її словами, 9 червня редакція подала три запити до Львівської міської ради, які стосувалися ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі. Цього ж дня Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) надіслав повідомлення, що запити зареєстровано. Пізніше Оксана Загакайло дізналася у ЦНАП, що над відповідями працюють юридичне управління (начальниця Галина Пайонкевич) та управління ЖКГ, де виконавцем запиту було призначено Сергія Сала.

Однак досі відповідей на запити редакція так і не отримала, навіть попри те, що відведені Законом “Про доступ до публічної інформації” 5 робочих днів для опрацювання запиту минули ще 16 червня.

“Запит ми подали 9 червня, а відповіді ще досі немає. Від п'ятниці (17 червня) я дзвоню в управління ЖКГ, щоб з'ясувати ситуацію, однак виконавця запиту Сергія Сала застала лише раз 21.06. Сказав, що відповіді готові, з’ясує, що з ними та передзвонить мені. Не передзвонив. На решту дзвінків відповідали інші працівники та обіцяли подзвонити виконавцю й нагадати про нас, залишити записку. Він, за їхніми словами, був на нарадах тощо”, розповіла журналістка.

Однак додаткові кілька днів очікування результату так і не дали. Справі не допомогло навіть те, що журналістка пішла особисто з'ясовувати причину затримки по кабінетах міськради. Відповіді на запити, за словами співпрацівниці Сергія Сала, мають ще “завізувати”.

Нагадаємо, відповідно до п. 1 ст. 20 Закону України “Про доступ до публічної інформації” розпорядник інформації повинен надати відповідь на запит “не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту”. Якщо відповідь на запит потребує обробки великої кількості інформації, розпорядник може продовжити термін надання відповіді до 20 робочих днів, однак в такому разі розпорядник має повідомити про це запитувача, але не пізніше ніж за 5 робочих днів з моменту подачі запиту.

Фото - Галінфо

Liked the article?
Help us be even more cool!