ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти розпочали під Радою акцію протесту проти закону про наклеп

01.10.2012, 00:55
Сьогодні, 1 жовтня, близько 500 журналістів та представників громадських організацій розпочали біля комітетів Верховної Ради акцію протесту проти ухвалення законопроекту про наклеп, повідомляє Тиждень.ua.

Більшість учасників акції тримають плакати без надписів, котрі символізуватимуть "порожні новини" після прийняття закону в цілому, та вигукують «Ганьба» вслід депутатам, котрі підходять до комітетів.

Кількість учасників акції продовжує збільшуватися.

Як повідомляє Укрінформ, мітингувальники вимагають від народних депутатів 1 жовтня на Погоджувальній раді керівників комітетів і фракцій включити до порядку денного проект постанови про скасування рішення парламенту про прийняття в першому читанні законопроекту про наклеп.

"244 депутати провладної більшості пропонують кидати за грати в разі "наклепу", тобто умисного поширення завідомо неправдивої інформації, фактично будь-кого, хто поширює критичну інформацію. Це загроза не лише журналістам, блогерам та активістам, а й простим користувачам соціальних мереж і форумів, які всього лише коментують новини", - зазначили у громадському русі "Стоп цензурі!".

"Те, що у Верховній Раді зареєстрована ця постанова, ще не означає, що вона буде ухвалена, адже це рішення залежить від мінімум 226 народних депутатів, а тому будь-які подібні законопроекти вже є загрозою свободі слова та кроком до цензури", - зазначила під час виступу головний редактор інтернет-видання "Телекритика" Наталія Лігачова.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект, яким вводиться кримінальна відповідальність за наклеп. Автор законопроекту депутат від фракції Партії регіонів Віталій Журавський.

25 вересня Журавський зареєстрував проект постанови про відкликання законопроекту про наклеп.

Цей проект закону вже викликав критику з боку Єврокомісії, Ради Європи, ОБСЄ та депутатів Європарламенту.

27 вересня більшість львівських та одна херсонська газета вийшли з порожньою першою шпальтою на знак протесту проти ухвалення так званого законопроекту про наклеп.

А в Дніпропетровську 28 вересня не виходили в ефір програми місцевого 9-го телеканалу.

Фото - Українська правда
Liked the article?
Help us be even more cool!