ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Донбасу повідомляють про тиск з боку самопроголошеної влади та РФ

15.06.2017, 16:34

Українські представники ЗМІ, які працюють на території Донбасу, повідомляють про пресинг з боку Росії та самопроголошеної влади окупованих територій Донецької та Луганської областей. Журналісти потребують державної підтримки. Про це редактори говорили під час міжнародної конференції “Реформування державних і комунальних ЗМІ: перші підсумки реформи” 13 червня у Києві, повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на прес-службу НСЖУ.

За словами керівника “Станично-Луганської районної редакції радіомовлення” Олени Пономарьової, останні три роки в регіоні надто сильно відчувається пресинг і з боку самопроголошеної влади Донбасу, і з боку Російської Федерації.

“Наші радіостанції постійно блокують, натомість серед населення поширюються газети “з того боку”, людей зомбують. Про проблему інформаційної безпеки в державі говорила ще в 2008 році. Це питання треба вирішувати на державному рівні, насамперед, внести відповідні зміни до Закону “Про національну безпеку України”. Зрештою, інформаційний вплив – найпотужніший, і ця проблема може торкнутися не лише Сходу, а й будь-якого регіону країни: Вінниччини, Дніпропетровщини чи Івано-Франківська”, - розповіла вона.

Думку колеги підтримала й головний редактор “Запорізької правди” Наталія Зворигіна, яка зазначає, що зараз відбувається “зросійщення українців”.

“Цьому протистояти можна лише шляхом розвитку й популяризації патріотично налаштованих видань. Як сприяти тому, щоб таких ЗМІ ставало більше? На рівні держави це питання можна вирішити, зменшивши оподаткування для україномовних видавців”, - сказала вона.  

НСЖУ зазначає, що нині чи не найважче доводиться україномовним редакціям Донбасу. Такі діють на підконтрольній Україні території, зокрема в Покровську та Бахмуті.

“Ці газети, безумовно, забезпечують населення правдивою та достовірною інформацією. Та, зважаючи на непросте економічне становище, передплата на ці газети впала, реклами практично немає. Тому виданням лишається виживати, не маючи змоги збільшити тираж і кількість сторінок. У такій ситуації просто необхідна підтримка держави, яка може робити  замовлення на інформаційну продукцію газет. Таким чином підвищуватиметься рівень інформаційної безпеки, а самі видання отримають фінансову підтримку в скрутний період”, - зазначив секретар НСЖУ, головний редактор газети “Донбасс” Олександр Бриж.

Редактори наголосили та тому, що якщо не буде державної підтримки ЗМІ Донбасу, то “незаповнену інформаційну нішу займуть сепаратистські і російські газети”.

Liked the article?
Help us be even more cool!