ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст «Дорожнього контролю» заявляє, що підполковник ДАІ погрожував йому поламати ноги і відрізати язик

31.01.2013, 05:03
31 січня 2013 року журналіст сайту «Дорожній контроль» Андрій Дзиндзя подав заяву до прокуратури через погрози підполковника ДАІ, повідомляє «Телекритика».
 
У своїй заяві про злочин журналіст зазначив, що 25 січня йому з погрозами та нецензурною лайкою зателефонував підполковник міліції В. Тищенко.
 
«Таким чином, в діях  заступника начальника полка ДАІ м. Києва підполковника міліції Тищенко В.В. присутні ознаки вчинення кримінального правопорушення за ст. 129 «Погроза вбивством» та ст. 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, - пише у заяві Андрій Дзиндзя. - Оскільки я як журналіст, раніше проводячи журналістські  розслідування, неодноразово викривав злочинні схеми заступника начальника полка ДАІ м. Києва Тищенко В.В.,що відповідно перешкоджає йому використовувати своє службове становище з метою вчинення злочинів, Тищенко В.В. на цей раз вдався до прямих погроз мені як журналісту».
 
Також  у заяві журналіст додає, що бачить за цим загрозу своєму життю та здоров'ю: «При цьому, розуміючи те, що заступник начальника полка ДАІ м. Києва підполковник міліції Тищенко В.В. в своїх цілях може використати своє службове становище з метою перешкоджанню мені як журналісту в професійній діяльності, а також усвідомлюючи реальність його погроз та те, що свої погрози Тищенко В.В. може втілити в життя,  я журналіст Дзінзя Андрій Іванович, вважаю, що з боку працівника міліції Тищенко В.В. моєму життю та здоров'ю існує реальна загроза».
 
Журналіст просить прокуратуру  провести перевірку за цією заявою та порушити кримінальне провадження щодо підполковника Тищенка за статтями 129 «Погроза вбивством» та 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» Кримінального кодексу України. Також пан Дзиндзя  надіслав копії заяви кільком опозиційним депутатам.
 
29 січня  «Дорожній контроль» заявив, що за Андрієм Дзиндзею ведеться стеження. На думку представників  організації, воно влаштоване  заступником начальника  Полку ДАІ Києва  у місті Києві В. Тищенком. Видання стверджує, що за їх інформацією,  представник ДАІ за $ 10 000 найняв бандитів, які повинні розправитися з журналістом.
 
Підставою для цього, як пише «Дорожній контроль», є  журналістська діяльність Андрія Дзиндзи. За словами журналіста, пан Тищенко неодноразово йому  погрожував. Відповідні сюжети виходили на сайті.
 
«Група виконавців приїхала з Донецька і з неділі вже знаходиться в Києві. Тищенко В.В. поставив завдання поламати ноги журналісту «ДК» Андрієві Дзиндзі і відрізати йому кінчик язика. На цей момент за Андрієм ведеться стеження - встановлюються маршрути його пересування. Також нам відомо, що групу бандитів возять по місту самі співробітники ДАІ», - пише «Дорожній контроль».
 
«Телекритика» намагається отримати коментар у прес-служби ДАІ щодо цих звинувачень.
Liked the article?
Help us be even more cool!