ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Італійський суд остаточно виправдав Марківа. Справу закрито

10.12.2021, 10:00
Фото – МВС
Фото – МВС

Судову справу українського солдата Віталія Марківа в Італії остаточно закрито. 9 грудня в Римі Верховний касаційний суд підтвердив рішення Апеляційного суду Мілана про звільнення Марківа через відсутність складу злочину, повідомляє Радіо Свобода

Суд третьої інстанції відхилив позови сторін. Ідеться про позови на стадії касації від прокурорки обвинувачення, від цивільних позивачів (родини Роккеллі) та від цивільного відповідача (держави Україна). 

У коментарі Радіо Свобода прокурорка обвинувачення зауважила, що це означає, що справу Віталія Марківа в Італії остаточно закрито. Питання про роль України та її війська, яких суди попередніх двох інстанцій визнали відповідальними в убивстві репортерів, тепер також не стоїть. 

“Якщо колись буде новий позов, тоді слід буде починати все спочатку. На сьогодні все вичерпано”, – пояснила прокурорка після оголошення римського вердикту.

Як повідомляв ІМІ, 12 липня 2019 року суд в італійському місті Павія засудив Марківа до 24 років ув’язнення за обвинуваченням у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі російського перекладача Андрія Миронова на Донбасі у 2014 році.

3 листопада 2020 року апеляційний суд Мілана виправдав нацгвардійця Віталія Марківа. Проте сторона обвинувачення в справі щодо загибелі італійського фотографа на Донбасі подала касаційну скаргу на рішення суду, яким його виправдано.

Віталій Марків, який має громадянство України та Італії, був заарештований 30 червня 2017 року в аеропорту Болоньї за підозрою в причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі і його перекладача Миронова у Слов'янську в травні 2014 року.

11 грудня 2020 року Басманний суд Москви (Росія) санкціонував заочний арешт українського військового Віталія Марківа в справі про вбивство, за якою він був виправданий судом в Італії. Кримінальна справа проти Марківа стосується подій 2014 року, коли під мінометним обстрілом в районі села Андріївка під Слов'янськом загинув італійський репортер Андреа Роккеллі і його перекладач, росіянин Андрій Миронов.

23 грудня 2020 року Слідчий комітет Росії висунув військовослужбовцю Національної гвардії України Віталію Марківу обвинувачення нібито у вбивстві італійського репортера Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова.

Liked the article?
Help us be even more cool!