ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Марків повідомив, що його виправдувальний вирок в Італії оскаржили

30.03.2021, 11:20
Фото – МВС
Фото – МВС

Військовослужбовець Нацгвардії Віталій Марків повідомив, що сторона обвинувачення в справі щодо загибелі італійського фотографа на Донбасі подала касаційну скаргу на рішення суду, яким його виправдано.

Про це Марків повідомив під час презентації дослідження “Битва наративів: дезінформація Кремля щодо справи Віталія Марківа в Італії”, повідомляє Укрінформ.

“Вплив цієї справи ще відчувається і буде відчуватися, поки в ній не буде поставлено остаточну крапку. Взагалі такі речі в голові не вкладалися – що це дійсно відбувається зі мною. Тому, безперечно, це залишило свій слід. Знаю, що сторона обвинувачення звернулася вже до касаційного суду, тому ця історія поки що не закінчена”, – зазначив Марків.

Як повідомляв ІМІ, 3 листопада 2020 року апеляційний суд Мілана виправдав нацгвардійця Віталія Марківа, засудженого до 24 років позбавлення волі за обвинуваченням у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі російського перекладача Андрія Миронова на Донбасі у 2014 році. 

12 липня 2019 року суд в італійському місті Павія засудив Марківа до 24 років ув’язнення.

Віталій Марків, який має громадянство України та Італії, був заарештований 30 червня 2017 року в аеропорту Болоньї за підозрою в причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі і його перекладача Миронова у Слов'янську в травні 2014 року.

11 грудня 2020 року Басманний суд Москви (Росія) санкціонував заочний арешт українського військового Віталія Марківа в справі про вбивство, за якою він був виправданий судом в Італії. Кримінальна справа проти Марківа стосується подій 2014 року, коли під мінометним обстрілом в районі села Андріївка під Слов'янськом загинув італійський репортер Андреа Роккеллі і його перекладач, росіянин Андрій Миронов.

23 грудня 2020 року Слідчий комітет Росії висунув військовослужбовцю Національної гвардії України Віталію Марківу обвинувачення нібито у вбивстві італійського репортера Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова.

Liked the article?
Help us be even more cool!