ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ISW: Росіяни планують створити медіаконгломерат "Нові регіони" на окупованих територіях

Росіяни планують створити на окупованій частині Запорізької області медіаконгломерат “Нові регіони” за підтримки федерального уряду РФ. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 31 грудня 2023 року.

За даними ISW, перший заступник голови адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко “очолює заходи зі зміцнення соціокультурного контролю над окупованими територіями України через інформаційний простір”. 

Як зазначили аналітики інституту, про створення медіаконгломерату повідомив окупаційний губернатор Запорізької області Євген Балицький. Він заявив, що 31 грудня під час зустрічі з Кірієнком вони обговорили “розвиток російських культурних програм у Запорізькій області у 2024 році”. Зокрема, йшлося про створення медіаконгломерату, який працюватиме з медіапроєктами на окупованих територіях України за підтримки російського федерального уряду.

Як повідомляв ІМІ, з початку повномасштабної війни на тимчасово окупованих територіях Запорізької області було припинено мовлення всіх українських медіа, натомість почалася трансляція пропагандистських російських медіа, створення пропагандистських медіахолдингів, зокрема ЗаМедіа, до якого входять телебачення, газети, радіо й онлайн-ЗМІ.

1 серпня 2022 року в окупованому Мелітополі Запорізької області розпочав роботу новий російський пропагандистський телеканал “ЗаTV”. У складі каналу працюють росіяни. До структури медіахолдингу “ЗаМедіа” також входить пропагандистське радіо “За!Радіо” і газета “Запорожский вестник”.

“Репортери без кордонів” випустили розслідування “Пропаганда Малькевича. Партнерська мережа Вагнера в Україні”, де розповідають, як близький до ватажка ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина підприємець Олександр Малькевич у рекордно короткі терміни створив пропагандистський апарат на Півдні України.

Liked the article?
Help us be even more cool!