ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Ісландія" позивається до Нацради через конкурс, у якому не отримала ліцензії на мовлення

Товариство з обмеженою відповідальністю “Ісландія” подало позов до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про визнання протиправним та скасування її рішення про конкурс на отримання ліцензії на мовлення в загальнонаціональній мережі МХ-7, повідомляє “Детектор медіа”.

Справу розглядає Київський окружний адміністративний суд.

Третіми сторонами в справі є вісім каналів, які брали участь у конкурсі на місця в державному мультиплексі МХ-7: “Сонце”, “Рада”, “Тюсо”, “Ми – Україна”, “Світло”, “УНІАН 2”, “Віжн 2” та “Віжн 3”. А також Концерн РРТ, який збудував державний мультиплекс МХ-7.

Канал “Ісландія” представляє адвокат адвокатського об'єднання “Енджі лекс” Анатолій Романюк. Суддею в справі обрано А. Леонтовича.

Директор “Ісландії” Павло Немерюк зазначив, що їхній позов “жодним чином не стосується визначення переможців та не направлений проти  колег-мовників, яких ми дуже поважаємо за їх важку працю в умовах війни”.

На думку представників “Ісландії”, Нацрада “свідомо оголосила конкурс таким чином, що рішення про переможця конкурсу приймалося без обґрунтування, що протирічить вимогам закону” (йдеться про Закон “Про медіа”. – Ред.).

“Тобто непрозоро і з корупційною складовою. Сукупність цих дій призвели до того, що телеканал “Ісландія” не отримав ліцензії на мовлення, хоча мав для цього всі підстави за критеріями, чітко прописаними в Законі. Після скасування конкурсу і оголошення нового конкурсу ми маємо надію, що Національна рада буде враховувати у своїй діяльності ті аргументи, що ми виклали в позовній заяві”, – йдеться у відповіді Павла Немерюка.

Видання також звернулося до Нацради з проханням прокоментувати цей позов.

Нагадаємо, 31 жовтня 2023 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила сім переможців на мовлення в національній багатоканальній мережі МХ-7. Водночас Нацрада не дала ліцензії для мовлення каналу телемагазину “Тюсо” та каналу “Ісландія”.

Нацрада двічі, 26 жовтня та 11 грудня 2023 року призначала перевірки “Ісландії” через нецензурну лексику в ефірі.

Liked the article?
Help us be even more cool!