ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада призначила перевірку каналу політтехнолога Петрова "Ісландія" через лайку в ефірі

Фото – Ісландія
Фото – Ісландія

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку  каналу “Ісландія”. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 26 жовтня, повідомляє “Детектор медіа”.

Нацрада отримала скаргу від громадянина Дмитра Гордона на ефір каналу “Ісландія”. Регулятор провів моніторинг і зафіксував наявність нецензурної лексики в програмах “Розрив” та “Супер live”. 

За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, згідно із Законом “Про медіа”, поширення нецензурних слів може завдати шкоди психічному та моральному розвитку дітей. Водночас у згаданих програмах каналу “Ісландія” не було позначок або попереджень про це.

Тому Нацрада вирішила провести перевірку каналу в період із 16 до 24 листопада. І зобов’язала компанію надати всі потрібні документи.

Видання нагадує, що канал політтехнолога Володимира Петрова “Ісландія” раніше мав супутникову ліцензію, однак після набуття чинності Закону “Про медіа” змінив технологію на інтернет-мовлення (ОТТ).

“Ісландія” – інформаційно-пізнавальний канал, який належить політтехнологу Володимиру Петрову. Супутникове мовлення канал почав у 2020 році.

Як повідомляв ІМІ, 23 жовтня  політтехнолог Володимир Петров пригрозив шеф-редакторці порталу “Детектор медіа” Наталії Лигачовій “покаранням”, і він сам вирішуватиме, як вона буде покарана. Про це він заявив в ефірі свого ютуб-каналу “Радіо Ісландія”, відреагувавши на її критичні висловлювання на шостій конференції National Media Talk. Лигачова тоді зазначила: те, “що Нацрада дала “Ісландії” ліцензію, – це нонсенс. Це – чорні політтехнологи, які працюють на Офіс президента, яким не місце ні в марафонах, ні в ютубі, ніде. Вова Петров – це той, хто привів колись тітушок на Майдан, які побили тоді Олю Сніцарчук з 5 каналу, це той, хто просував купу чорних технологій, і він зараз працює на Офіс президента. Мене дуже дивує, чому ніхто не підкаже Банковій, що це просто стидоба”.

Liked the article?
Help us be even more cool!