ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Inter Media Group вважає, що закон №2766 повинен бути скасований

19.05.2016, 13:29

Inter Media Group, в яку входить телеканал “Інтер”, вважає, що закон №2766 “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо визначення передач європейського виробництва)”, ухвалений парламентом 17 травня, не повинен набрати чинності. Про це йдеться у заяві Inter Media Group щодо законопроекту №2766.

У медіахолдингу зазначають, що цей закон не повинен набрати чинності, оскільки при його розгляді “парламентом неодноразово грубо порушувався регламент”.

Також у медіахолдингу додали, що в парламенті зареєстровано проект постанови про скасування цього рішення, “оскільки відбулося грубе порушення вимог регламенту, рішення не може вважатися прийнятим і підлягає скасуванню”.

“Можна зробити припущення, що процедура розгляду законопроекту було свідомо порушено для обмеження конкуренції на українському ринку та надання преференцій виробникам телепродукції низки країн. У число цих держав не потрапляють деякі країни Європи, країни Латинської Америки, Азії, Австралія, продукція яких користується попитом на українському ринку.

Inter Media Group підкреслює, що введення будь-яких заборон обмежує права телеглядачів, зменшує телеперегляд, унеможливлює розвиток телевізійної галузі і призводить до скорочення робочих місць”, - йдеться у заяві.

Як повідомляв ІМІ, 17 травня Верховна Рада ухвалила закон №2766 “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо визначення передач європейського виробництва)”. Цей закон передбачає вилучення російського аудіовізуального продукту з квоти європейського продукту на телебаченні та радіо (крім супутникового мовлення).

Законопроект №2766 було зареєстровано 30 квітня 2015 року (28 травня 2015 року було внесено доопрацьований варіант). Його авторами є члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, Дмитро Стеценко, Олександр Опанасенко та Сергій Висоцький.

24 листопада 2015 року законопроект було підтримано в першому читанні за основу.

25 січня 2016 року експертна рада Української телевізійної академії (УТА) направила до Верховної Ради звернення, в якому закликала відхилити законопроект №2766 від “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо визначення передач європейського виробництва)”. У відповідь на це того ж дня група “1+1 медіа” висловила обурення цією заявою та рекомендувала усім своїм співробітникам, що входять до УТА, вийти з її складу.

29 січня 2016 року громадська організація “Телекритика”, ГО “Інтерньюз Україна” і ГО “Інститут масової інформації” заявили, що підтримують законопроект №2766 щодо визначення передач європейського виробництва та закликали народних депутатів чимшвидше ухвалити його в другому читанні в редакції, підготовленій Комітетом з питань свободи слова та інформаційної політики.

21 квітня у Верховній Раді не вистачило голосів для ухвалення законопроекту №2766 в другому читанні та в цілому, тож ухвалення рішення було перенесено.

Liked the article?
Help us be even more cool!