ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ ввійшов до робочої групи, яка створюватиме орган співрегулювання у сфері онлайн-медіа

Фото ІМІ
Фото ІМІ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення сформувала робочу групу, яка створюватиме орган співрегулювання у сфері онлайн-медіа. До неї ввійшов Інститут масової інформації. 

Робочу групу сформовано 12 грудня, повідомляється на сайті медіарегулятора.

Робоча група була сформована з висунутих онлайн-медіа кандидатів. До неї ввійшли 12 осіб – стільки передбачає Закон “Про медіа” і саме стільки кандидатів подано від онлайн-медіа.

Загалом до складу цієї робочої групи подано 15 заяв, повідомила членкиня, відповідальна секретарка Національної ради Олена Ніцко. 

Однак три заяви були відхилені: одна надійшла пізніше за встановлений термін – “Факти ICTV” (ТОВ “СЛМ Новини” (fakty.com.ua), а інші дві – від суб’єктів, що не були на той час зареєстровані як онлайн-медіа: 24tv.ua (ПрАТ “Телерадіокомпанія Люкс”) та “Ділова столиця” (Dsnews.ua).

Надалі робоча група працюватиме над створенням статуту та установчих документів органу спільного регулювання у сфері онлайн-медіа в такому складі:

  • Леонід Бігунов-Новіков – висунений ТОВ “Національні інформаційні системи” (podrobnosti.ua);
  • Руслан Казновський – сайт “GamingPost.net”;
  • Вікторія Мурована – АТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України”;
  • Катерина М’яснікова – ТОВ “Телерадіокомпанія “А.С.С.”;
  • Галина Петренко – ТОВ “Детектор медіа”;
  • Оксана Романюк – ГО “Інститут масової інформації”;
  • Катерина Рошук – “Букви” (bukvy.org);
  • Марина Сингаївська – Українське національне інформаційне агентство Укрінформ;
  • Тетяна Снопко – онлайн-медіа “Главком” (ТОВ “Українські медійні системи”);
  • Микола Типусяк – “Еспресо” (ТОВ “Голдберрі”);
  • Андрій Філіппський – онлайн-видання “Репортер” (ТОВ “Редакція газети “Репортер”);
  • Сергій Яригін – ГО “Об’єднання Толока” (“Студія Толока”).

Нагадаємо, 7 грудня була обрана робоча група, яка працюватиме над створенням органу спільного регулювання в аудіовізуальній сфері, а 8 грудня – робоча група в аудіальній сфері.

Процес формування робочих груп зі створення органів спільного регулювання у сферах друкованих медіа і платформ спільного доступу до відео не розпочинався, оскільки не було подано ініціативних заяв.

Як повідомляв ІМІ, 16 жовтня 2023 року Національна рада повідомила про початок процедури створення органів спільного регулювання в трьох сферах – онлайн-медіа, аудіовізуальних медіасервісів та аудіальних медіасервісів.

30 січня 2023 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення опублікувала процедуру створення органів спільного регулювання. П’ять органів співрегулювання – аудіовізуальні медіасервіси, аудіальні медіасервіси, друковані медіа, онлайн-медіа та платформи спільного доступу до відео. Для створення органів спільного регулювання утворюються робочі групи, які мають забезпечити організацію та проведення установчих загальних зборів із представників суб’єктів у сфері медіа та розробити проєкти статутів п’ятьох органів співрегулювання.

Liked the article?
Help us be even more cool!