ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада опублікувала презентацію щодо впровадження співрегулювання в медіа

01.02.2023, 13:56
Фото – скриншот із презентації Нацради
Фото – скриншот із презентації Нацради

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомляє, що пояснюватиме всі етапи реформування медійної галузі. Про це йдеться на сайті регулятора.

Регулятор зазначив, що готує роз’яснення щодо окремих новел закону про медіа, який набуває чинності 31 березня. Зокрема, опублікував презентацію щодо впровадження системи спільного регулювання в медіа.

“У нашій презентації є відповіді на такі питання: що таке співрегулювання, в яких сферах воно діятиме, хто може створювати органи спільного регулювання, які питання належать до співрегулювання, коли подавати заяви для входження до  робочих груп зі створення органів спільного регулювання тощо”, – йдеться в повідомленні.

Нацрада сподівається, що українська система приживеться, а її кодекси стануть такими ж ефективними, як кодекси мовлення Ofcom.  

Крім того, медіарегулятор повідомляє, що вже розпочав консультації з учасниками медійного ринку щодо співрегулювання та інших питань імплементації Закону “Про медіа”. Найактуальніші питання регулювання і нагляду за діяльністю медіа незабаром розглядатиме на своєму черговому засіданні Громадська рада, що діє при Нацраді. Галузеві громадські організації також готують свої пропозиції, зазначає регулятор.

Як повідомляв ІМІ, Президент України Володимир Зеленський підписав Закон “Про медіа” 29 грудня 2022 року. Верховна Рада ухвалила закон №2693-д “Про медіа” в другому читанні й у цілому 13 грудня 2022 року. 

У першому читанні парламент підтримав законопроєкт №2693-д “Про медіа” 30 серпня.

23 червня глави держав та урядів ЄС ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС. Однією з вимог є ухвалення закону про медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!