ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ разом із "Репортерами без кордонів" представив проект з прозорості медіавласності

11.10.2016, 17:56

11 жовтня у Києві було презентовано проект "Моніторинг медіавласності України", підготовлений у співпраці Інституту масової інформації та німецького офісу "Репортерів без кордонів". Відбулося це в рамках міжнародної конференції "Прозорість українського медіаринку: власники, монополії, аудиторії". 

Даний проект реалізовується за сприяння Міністерства економічного співробітництва Німеччини паралельно у кількох країнах. До цього він був проведений у Колумбії, Тунісі та Камбоджі, на черзі проекти в Туреччині, Філіппінах.

Виступає координатор проекту від ІМІ Максим Ратушний. 

За словами Крістіана Міра, директора німецького представництва "Репортерів без кордонів", Україна як об'єкт проведення такого моніторингу була обрана в тому числі через протистояння пропаганді з боку Кремля. "Україна не самотня у своїх проблемах з прозорістю медіавласності, це глобальні виклики", - сказав Мір.

Регіональна представниця ІМІ в Дніпрі Зоя Красовська, котра була залучена до виконання проекту, підкреслила, що актуальність даної проблематики може зникнути лише при умові повної доступності, оновлюваності та вірогідності даної інформації. 

Зоя Красовська та Олександр Дяченко з Української асоціації видавців періодичної преси

Думку доповнила редакторка сайту "Детектор медіа" Галина Петренко, котра нагадала слова одного із українських телепродюсерів Олександра Богуцького, що медіапрозорість напряму залежить від незалежності українських судів, - мовляв, поки ЗМІ можуть бути інструментами захисту, медіавласники намагатимуться приховувати дійсний стан речей. 

Олаф Штейєнфадт, директор проекту "Моніторинг медіавласності" наголосив, що прозорість дає відчуття того, чому і якою мовою з тобою говорить те чи інше ЗМІ, знання про прозорість змінює картину споживання інформації: "Розкажіть мені, яка у вас медіаситуація, і я скажу, у якій країні ви живете", - сказав Олаф. 

Виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк підкреслила, що проект, підготовлений у співпраці з "Репортерами без кордонів", зібраний на окремому сайті українською та англійською мовою, буде слугувати для подальших досліджень та прийняття закону з фінансової прозорості медіавласності, як теж повної імплементації існуючого законодавства у цій сфері. 

ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!