ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ігнат пояснив, як росіяни використовують фото та відео роботи української ППО

Кожен знімок, кожне відео роботи ППО може стати джерелом інформації для окупанта. Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат в інтерв'ю Центру протидії дезінформації.

"Є багато в них варіантів, але коли ми допомагаємо отими знімками, тими коментарями якимись, це все аналізується. На словах, на пальцях пояснюю, є в нас ракети, десь там працює в нас ППО", – сказав Ігнат.

Також він пояснив, як працюють російські окупанти з процесом знімання.

"З однієї точки знімає одна людина, з другої точки – друга людина, з третьої точки – третя людина. Це називається трикоординатний збіг паралелей. Так точно можна визначити, де стоїть пускова установка, скажімо, Patriot, і завдати повторного удару", – додав Ігнат.

За його словами, камери відеоспостереження потрібно вимикати під час повітряної тривоги.

"Ви знаєте історію з камерами, які були ввімкнені. Треба вимикати ті камери, це взагалі неприпустимо, і займається вже Служба безпеки України, інші правоохоронці. Сьогодні щодо тих, хто нехтує оцими правилами, є відповідні заборони. В реальному часі це дуже і дуже може зашкодити", – сказав Ігнат.

Він зазначив, що перед публікацією відео, яке зняли іноземні медіа, перевіряється.

Як повідомляв ІМІ, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив 16 травня 2023 року, що військові адміністрації зроблять певні висновки щодо роботи камер спостереження під час воєнного стану, щоб не давати ворогу використовувати інформацію з них для коригування обстрілів. 

17 травня Повітряні сили Збройних сил України закликали не публікувати інформації про роботу протиповітряної оборони: фото і відео пусків наших ракет протиповітряної оборони; фото і відео позицій наших засобів ППО; свої думки, яка українська зброя де може стояти й що прикривати; скільки одиниць техніки бачили чи пусків ракет чули.

Також Головне управління розвідки Міністерства оборони України закликало не публікувати фото та відео застосування БпЛА, а також знімки з виробництва.

Раніше СБУ встановила особи шістьох мешканців Києва, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки РФ на столицю 16 травня. Їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!