ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Одеси покарав помічника чергового з ППО, який виклав в Instagram фото "шахедів"

Малиновський районний суд міста Одеси визнав військовослужбовця винним у несанкціонованому копіюванні інформації з автоматизованих систем.

Таке рішення суд ухвалив 13 грудня 2023 року, повідомляє “Судовий репортер”.

Обвинувачений був командиром відділення військової частини й виконував обовʼязки помічника чергового з Протиповітряної оборони в Малиновському районі Одеси.

Під час повітряної тривоги по території України 23 липня 2023 року, близько 2-ї години ночі, він опублікував в Instagram фотознімок з екрана геоінформаційної системи “Віраж-планшет” з коментарем: “Улетели… Так что немного спокойно”. Він же приблизно через три години поділився ще одним фото з екрана “Віраж-планшет” про рух “шахедів” у бік Одеси, підписавши знімок текстом: “ВНИМАНИЕ!!! Шахиды в нашу сторону!!!”, а також надав розʼяснення: “Черные самолетики – это все шахиды”.

У судовому засіданні чоловік не заперечував скоєне. Суд урахував його визнання провини й щире каяття.

Дії кваліфікували за ч. 2 ст. 362 Кримінального кодексу України як несанкціоноване копіювання інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, якщо це призвело до її витоку, вчинене особою, яка має право доступу до такої інформації.

Обвинуваченого засудили до одного року і шести місяців позбавлення волі, але замінили йому це службовим обмеженням на такий самий строк з відрахуванням із суми його грошового забезпечення 10% у дохід держави й забороною обіймати посади та вести діяльність, яка повʼязана з використанням спеціально програмно-математичного засобу “Віраж-планшет”.

Liked the article?
Help us be even more cool!