ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонський журналіст Костянтин Риженко заявив, що в нього стріляли

21.12.2022, 17:32
Фото - скріншот з відео Радіо Свобода
Фото - скріншот з відео Радіо Свобода

Херсонський журналіст Костянтин Риженко заявив, що увечері 20 грудня в нього з пістолета стріляв невідомий. Про це він написав у своєму телеграм-каналі, виставивши фото плит, схожих на плити бронежилета. 

За словами Риженка, він їхав в метро на полігон, вдягнувши під одяг бронежилет.

“Аби не везти в руках бронік, в якому займаюсь, одягнув його на себе. Коли повертався, вирішив зайти в аптеку, бо ще трохи маю застуду. В найбільш темному кутку вулиці неподалік перехрестя біля аптеки до мене швидко наблизився чоловік і зробив два постріли в область грудної клітини. Після чого я впав, а чоловік швидко побіг в напрямку Овруцької”, - написав він.

За словами Риженка, в нього діагностували забій ребер та м'яких тканин.

Про напад, написав Риженко, він повідомив Службі безпеки України. 

До свого поста він додав копію заяви до СБУ, але пізніше її видалив. За інформацією джерел ІМІ в правоохоронних органах, Служба безпеки України передала вказану інформацію за підслідністю до Нацполіції. ІМІ не має інформації, чи знайшла Нацполіція ознаки злочину і чи було порушено кримінальне провадження.

Нагадаємо, 31 березня з'явилася інформація, що в Херсоні зник журналіст Костянтин Риженко. Першим про його зникнення о восьмій ранку анонімний телеграм-канал, пов’язаний з херсонськими правоохоронцями. Пізніше про затримання Риженка повідомив телеграм-канал фейкового “комітету порятунку Херсонщини”, який ведуть місцеві колаборанти.

Увечері того ж дня в телеграм-каналі Риженка з’явився пост, який автор назвав відкладеним і таким, що мав вийти в разі, якщо щось з ним трапилося.

1 квітня телеграм-канал фейкового “комітету порятунку Херсонщини” повідомив, що росіяни звільнили Риженка. Водночас ані сам Риженко, ані його друзі про це не повідомляли.

3 квітня місцеві медіа повідомили, що Риженко передав через знайомих, що він у безпеці і його не затримували.

Вже 4 квітня Костянтин Риженко повідомив, що його не викрадали росіяни.
Liked the article?
Help us be even more cool!