ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Херсоні зник журналіст Костянтин Риженко (оновлено)

31.03.2022, 22:38
Фото – скриншот з відео Радіо Свобода
Фото – скриншот з відео Радіо Свобода

У Херсоні зник журналіст і волонтер Костянтин Риженко. 

Як повідомляє регіональний представник ІМІ, про його зникнення о восьмій ранку 31 березня повідомив анонімний телеграм-канал, пов’язаний з херсонськими правоохоронцями.

О 18:00 про затримання Риженка повідомив телеграм-канал фейкового “комітету порятунку Херсонщини”, який ведуть місцеві колаборанти.

А вже о 19:01 у телеграм-каналі Риженка з’явився пост, який автор назвав відкладеним і таким, що мав вийти в разі, якщо щось з ним трапилося.

“Привіт. Якщо ви читаєте цей текст, значить щось трапилося. Це відкладене повідомлення, дату публікації якого я постійно переношу на день-два. Якщо воно опублікувалося, то я не зміг у черговий раз відтермінувати дату. Сигнал, звичайно, неприємний, але не варто одразу панікувати. Причин може бути кілька. 1. Я опинився в такій ситуації, що довгий час немає зв'язку, а потрапити в те місце, де він є, немає можливості. 2. Міг втратити телефон або зламати його, щоб він не дістався ворогові за такої загрози”, – написав Риженко.

Відомо, що після окупації Херсона Костянтин Риженко займався волонтерством, забезпечуючи містян харчовими продуктами та ліками. Свою діяльність він постійно висвітлював на власному каналі в телеграмі. 

12 березня в ефірі Радіо Свобода Костянтин Риженко повідомляв, що російські окупанти його також розшукують. “Останні кілька днів, як у місто завезли СОБР і Росгвардію, представники Росгвардії почали ходити по домівках і вибивати двері активістам, колишнім співробітникам СБУ, колишнім військовим. Погрожують журналістам. Є інформація, що одного журналіста забрали, але це неперевірена інформація. Мені кілька разів передавали інформацію, що конкретно мене шукають, розпитують. Чомусь із фотороботом. Вони заходили в під‘їзди на конкретні поверхи, вибивали конкретні двері й перевертали певні квартири”, – розповів тоді Радіо Свобода Костянтин Риженко.

Оновлення. 1 квітня телеграм-канал фейкового “комітету порятунку Херсонщини” повідомив, що росіяни звільнили херсонського журналіста Костянтина Риженка. Водночас ані сам Риженко, ані його друзі про це не повідомляють.

Liked the article?
Help us be even more cool!