ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гельсінська комісія США засудила порушення Росією прав українських журналістів

05.10.2017, 11:24
Фото - Фейсбук Посольства США в Україні

Гельсінська комісія США (Комісія з безпеки і співробітництва в Європі) засудила порушення Росією прав українських журналістів Миколи Семени, Романа Сущенка та Станіслава Асєєва (Васіна). Про це йшлося 4 жовтня на брифінгу в Конгресі США, організованому комісією, повідомляється на Facebook-сторінці Посольства України в США.

“На заході обговорювалися випадки частих залякувань, переслідувань та незаконних ув’язнень журналістів владою Кремля, зокрема на територіях Донбасу, підконтрольних проросійським бойовикам, а також в тимчасово окупованому Росією Криму. У цьому контексті була зазначена велика стурбованість щодо справ незаконно затриманих та ув’язнених українських журналістів Романа Сущенка, Миколи Семени та Станіслава Асєєва”, - йдеться в повідомленні.

У заході взяли участь американські конгресмени, представники Кокусу зі свободи преси Палати представників США Адам Шифф і Стів Чебот.

Як повідомляв ІМІ, 30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

25 вересня 2017 року Московський міський суд продовжив арешт Роману Сущенку на два місяці – до 30 листопада.

22 вересня 2016 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя призначив кримському журналісту, автору Радіо Свобода і Крим.Реалії Миколі Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

7 грудня 2016 року Миколі Семені висунуті звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії “Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”. Кримінальна справа складається із шести томів, адвокати розпочали вивчення матеріалу.

6 червня 2017 року екс-народний депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення в окупованому Донецьку журналіста Станіслава Васіна. Востаннє Станіслав виходив на зв’язок з мамою в обід 2 червня.

8 вересня 2017 року представниця України у Тристоронній контактній групі у Мінську Ірина Геращенко повідомила, що представники ОРДЛО підтвердили наявність імені журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) у списках на обмін.

Liked the article?
Help us be even more cool!