ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГУР: Росія закуповує Starlink в арабських країнах

Росія закуповує засоби зв’язку, зокрема й термінали супутникового інтернету Starlink, для використання у війні в арабських країнах. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними ГУР, у свіжому радіоперехопленні російські окупанти обговорюють відповідні можливості придбання термінала супутникового зв’язку Starlink.

“За словами одного із загарбників, “арабы привозят все: провода, вайфай, роутер…”, а вартість закупівлі пристрою Starlink становить 200 тисяч рублів”, – повідомляє воєнна розвідка.

Starlink. Фото depositphotos.com

Як повідомляв ІМІ, 11 лютого 2024 року Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтвердило використання росіянами Starlink на фронті.

Компанія SpaceX, яка забезпечує роботу мережі супутникового зв’язку Starlink, заперечила, що веде будь-які офіційні справи з російським урядом або зі збройними силами РФ.

Там повідомили, що Starlink не можна придбати в Дубаї, а SpaceX туди не доставляє своєї продукції. У Starlink пояснили, що не уповноважують жодних сторонніх посередників, торговельних посередників або дистриб’юторів продавати свої системи в Дубаї.

“Якщо SpaceX отримує інформацію про те, що термінал Starlink використовується стороною, яка перебуває під санкціями або є неавторизованим користувачем, ми розслідуємо скаргу та вживаємо заходів для дезактивації термінала, якщо це підтвердиться”, – підкреслили в компанії.

Liked the article?
Help us be even more cool!