ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гроші з держбюджету до учасників телемарафону поки не дійшли – Ткаченко

14.04.2023, 10:21
Фото – Валентина Поліщук / Ліга
Фото – Валентина Поліщук / Ліга

Цілий рік телемарафон “Єдині новини” працював фактично без державних коштів. “Певні кошти” з держбюджету отримували лише ті, хто працював на російськомовному каналі Freedom. 

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв'ю LIGA.net.

На твердження журналіста, що телемарафон фактично забезпечують платники податків, Ткаченко зауважив, що “до останнього часу ні”. За його словами, це робили власники каналів.

Міністр уточнив, що гроші, які виділялися з держбюджету, “поки до каналів не дійшли”. А інформацію про те, що якісь суми виділялися, назвав такою, що має ознаки політичної джинси та не відповідає фактам.

На уточнювальне запитання, що всі канали, які беруть участь у телемарафоні, не отримали жодної копійки з держбюджету, Ткаченко відповів стверджувально: “Крім тих, які брали участь у створенні каналу Freedom”.

Нагадаємо, з початком повномасштабної війни найбільші українські канали об'єдналися в єдиний телемарафон, який координував міністр культури Ткаченко. Наразі в телемарафоні беруть участь: Суспільне, 1+1, ТРК “Україна” (“Україна 24”), ICTV / СТБ, “Рада” та “Інтер”.

Телеканали “Прямий”,“ Еспресо” та 5-й ведуть власні ефіри, хоча з першими двома довго тривали перемовини щодо участі в єдиному марафоні. Переговори завершилися нічим.

Як повідомляв ІМІ, у березні міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що рейтинг телемарафону тримається на рівні 13–15%, оскільки загалом перегляд телебачення падає. Голова Наглядової ради НСТУ Світлана Остапа розповіла, що увага суспільства до телемарафону падає, але залишається ще досить великою.

У вересні 2022 року посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен повідомила, що Євросоюз непублічно закликав Київ відходити від формату єдиного марафону на телебаченні й давати глядачам вибір. Своєю чергою Олександр Ткаченко заявив, що поточний формат телемарафону є адекватним з огляду на повномасштабну агресію Росії.

У січні 2023 року в інтерв'ю німецькій телекомпанії ARD президент України Володимир Зеленський назвав телемарафон “зброєю України проти Росії”. “Телемарафон – це зброя. Воно показало, як воно працює. Це є об'єднане інформаційне поле. Воно працює за Україну та проти Росії”, – сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!