ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рейтинг телемарафону на рівні 13–15%, оскільки загалом перегляд телебачення падає – Ткаченко

22.03.2023, 14:16
Фото – РБК-Україна
Фото – РБК-Україна

Рейтинг телемарафону тримається на рівні 13–15%, оскільки загалом перегляд телебачення падає. Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв’ю РБК-Україна.

“Марафон тримається десь на 13–15% постійних переглядів, це його частка. Але це лише в телебаченні. Крім того, на додачу ще є ОТТ-платформа, є охоплення, яке дає єдиний марафон у діджиталі, коли йде цитування. Ми не можемо говорити про те, що його перестають дивитися. Але в цілому перегляд телебачення падає”, – сказав Ткаченко та додав, що попри це цифри з охоплення стабільні й він не бачить втоми від телемарафону.

“Стосовно довіри, то всі соціологічні опитування, які проводять НСТУ завдяки нашим західним партнерам, говорять про те, що рівень не просто не падає, а досить високий. Я взагалі не пам'ятаю такого рівня – 75% довіри, які має марафон. Люди, які кажуть, що його дивляться постійно, – 45%. А десь ще 45% кажуть, що дивляться впродовж тижня кілька разів. Так само вони дивляться його в гаджетах. Тому я не бачу втоми від телемарафону, я бачу, що всі ми втомлюємося, але тим не менш інформаційний фронт тримати потрібно”, – сказав міністр.

Крім того, Ткаченко повідомив, що канали, які працюють у єдиному телемарафоні, найближчим часом отримають підтримку від держави. “Певна підтримка найближчим часом буде. Ви це побачите в публічному просторі. […] Але навіть ці кошти не покриють каналам витрати на виробництво новин та утримання редакцій”, – сказав міністр.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2022 року посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен повідомила, що Євросоюз непублічно закликав Київ відходити від формату єдиного марафону на телебаченні й давати глядачам вибір.

Своєю чергою міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що поточний формат телемарафону є адекватним з огляду на повномасштабну агресію Росії.

У січні 2023 року в інтерв'ю німецькій телекомпанії ARD президент України Володимир Зеленський назвав телемарафон “зброєю України проти Росії”. “Телемарафон – це зброя. Воно показало, як воно працює. Це є об'єднане інформаційне поле. Воно працює за Україну та проти Росії”, – сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!