ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Потенціал єдиного телемарафону потроху вичерпується – голова наглядової ради НСТУ

31.03.2023, 12:00
Фото – liveam.tv
Фото – liveam.tv

Голова Наглядової ради НСТУ Світлана Остапа розповіла, що увага суспільства до телемарафону падає, але залишається ще досить великою. Про це вона розповіла в етері телеканалу Еспресо.

“Я постійно стежу за телемарафоном. Я читаю всі моніторинги та дослідження. Тому можу визнати, що увага суспільства до телемарафону падає, але вона все одно ще досить велика. На початок повномасштабного вторгнення доцільність та логіка в такому телемарафоні була. Проте зараз ситуація змінилась”, – пояснила Остапа

Журналістка вважає, що телемарафон існуватиме до закінчення воєнного стану.

“На початок вторгнення Росії єдиний телемарафон зміг оптимізувати кадровий потенціал телеканалів. Крім проблеми з кадрами, також існувала проблема з експертами, які не могли приходити в ефіри або включатись. Зараз, мені здається, потенціал телемарафону потроху вичерпується. Він перетворюється на лінійний канал. Однак є рішення РНБО про його роботу. Я так розумію, що наша влада планує, щоб телемарафон існував до закінчення воєнного стану”, – додала вона.

Як повідомляв ІМІ, у березні міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що рейтинг телемарафону тримається на рівні 13–15%, оскільки загалом перегляд телебачення падає.

У вересні 2022 року посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен повідомила, що Євросоюз непублічно закликав Київ відходити від формату єдиного марафону на телебаченні й давати глядачам вибір. Своєю чергою Олександр Ткаченко заявив, що поточний формат телемарафону є адекватним з огляду на повномасштабну агресію Росії.

У січні 2023 року в інтерв'ю німецькій телекомпанії ARD президент України Володимир Зеленський назвав телемарафон “зброєю України проти Росії”. “Телемарафон – це зброя. Воно показало, як воно працює. Це є об'єднане інформаційне поле. Воно працює за Україну та проти Росії”, – сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!