ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадянський журналіст із Криму Куламет Ібраїмов вийшов на волю після п'яти діб арешту

Фото – Кримська солідарність
Фото – Кримська солідарність

Громадянський журналіст Куламет Ібраїмов 1 серпня вийшов на волю зі спецприймача в окупованому Сімферополі після п'яти діб адміністративного арешту, повідомляє “Кримська солідарність”.

“Усі ми розуміємо, що це чергові спроби натиснути на журналістську діяльність у Криму. Закриваючи нас на 5, 10, 15 діб, вони, навпаки, гартують і роблять нас більш стійкими до тієї реальності, з якою ми зіткнулися з 2014 року. На цьому шляху я не зупинюся, продовжуватиму працювати”, – прокоментував після звільнення Куламет Ібраїмов.

Сьогодні, 2 серпня, зранку в будинку родини журналіста в селищі Буюк-Онлар (Жовтневе) відбувся обшук. Куламет прописаний у будинку своєї матері, але після одруження проживає окремо. Під час обшуку він був за іншою адресою.

За словами журналіста, рано-вранці до будинку батьків увірвалися 10 людей. Усі вони були в масках, зі зброєю, без розпізнавальних знаків. Прочитали ухвалу про обшук, але за підсумком жодних паперів сім'ї не залишили.

Оперативники забрали телефони в рідних братів журналіста та його матері Нефізи Ібраїмової. “Вона дуже злякалась і досі не може прийти до тями”, – зазначив Куламет Ібраїмов.

Обшук тривав близько години, але за цей час силовики оглянули весь будинок.

“Подивилися машини, сараї та будинок повністю – всю документацію підняли. Знайшли книжку “101 дуа”, питали, що це довго розбиралися. Запитували, де я. Мої рідні сказали, що на квартирі, яку винаймає, тут на даний момент не живе. Вони сказали родичам, що якщо я й надалі продовжу свою діяльність, то для мене це погано закінчиться, тому мене треба “розумити”, – додав кореспондент.

Куламет Ібраїмов – кореспондент “Кримської солідарності”. Висвітлює реалії Криму сьогодні – обшуки, політично вмотивовані суди, переслідування активістів, адвокатів, правозахисників.

Як повідомляв ІМІ, 27 липня 2023 року співробітники поліції біля будівлі підконтрольного РФ Верховного суду в окупованому Сімферополі, де розглядалася апеляція на вирок у “справі Нарімана Джелялова та братів Ахтемових”, затримали слухачів – 13 кримських татар, серед яких кореспонденти “Кримської солідарності”: громадянські журналісти Лутфіє Зудієва та Куламет Ібраїмов. 

Згодом Лутфіє відпустили, оштрафувавши, а Куламета арештували на п’ять діб. Кореспондентів звинуватили за статтею 20.2.2 КпАП РФ (“Організація такого, що не є публічним заходом, масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях, публічні заклики до масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях”).

Низка медійних міжнародних організацій виступила на підтримку затриманого в Криму кореспондента "Кримської солідарності" Куламета Ібраїмова.

Liked the article?
Help us be even more cool!