ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадських журналістів із Криму внесли до доповіді "Репортерів без кордонів"

20.12.2019, 11:37
Фото – Courtesy Foto / Кримська солідарність
Фото – Courtesy Foto / Кримська солідарність

Громадських журналістів з Криму Ремзі Бекірова і Нарімана Мемедемінова занесли до щорічного звіту міжнародної неурядової організації “Репортери без кордонів”. Про це повідомляється на сайті організації, інформує Крим.Реалії.

“Репортери без кордонів” повідомляють, що у 2019 році в місцях позбавлення волі через свою професійну діяльність перебувають 389 журналістів та інших працівників ЗМІ. Це на 12% більше, ніж торік.

Співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії 27 березня провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, зокрема представників громадського об'єднання “Кримська солідарність”. Усього затримано 24 особи, яких підозрюють в участі в забороненій у Росії та анексованому нею Криму організації “Хізб ут-Тахрір”. Серед них був і журналіст “Грани.ру” Ремзі Бекіров.

Як повідомляв ІМІ, 2 жовтня Південний військовий окружний суд російського Ростова-на-Дону засудив до двох з половиною років журналіста, блогера з Криму Нарімана Мемедемінова, якого звинуватили в публічних закликах до тероризму. 

1 жовтня Мемедемінов виступив з останнім словом, де назвав “шаблонним” судочинство і право в Росії, а також закликав журналістів продовжувати проводити роботу з інформування про ситуацію в Криму і судові процеси над жителями півострова.

27 вересня російський прокурор Олексій Айдінов попросив призначити шість років колонії загального режиму для громадянського журналіста, блогера Нарімана Мемедемінова, якого звинувачують у публічних закликах до тероризму. 

22 березня 2018 року співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання в Сімферополі кримського громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова. 23 березня суд заарештував Мемедемінова.

Затриманому висунуто звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (“Публічні заклики до ведення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет”).

Прокуратура АРК 23 березня 2018 року внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (“Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”), ч. 2 ст. 162 (“Порушення недоторканності житла”) Кримінального кодексу України.

У звіті за 2019 рік Комітету захисту журналістів йдеться, що понад половину журналістів, утримуваних у місцях несвободи в Росії, були затримані в окупованому Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!