ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google та Apple видалили застосунок "Навальний"

17.09.2021, 11:04
Фото – habr.com
Фото – habr.com

Компанії Google та Apple видалили застосунок “Навальний” з Google Play і App Store. Про це повідомляє “Нова газета” з посиланням на команду Навального.

Соратник Олексія Навального Іван Жданов опублікував відповідь Apple, в якій компанія зазначає, що приводом для блокування програми стало визнання Фонду боротьби з корупцією (ФБК) екстремістською організацією. За версією Роскомнагляду та генпрокуратури, додаток містить “заборонений в Росії контент” і “дозволяє втручатись у вибори”, заявляє компанія.

“Те, як ФБК визнавали екстремістською організацією, було не судом, а знущанням зі здорового глузду. Google і Apple роблять величезну помилку”, – заявив Жданов.

Перший заступник голови міжнародного комітету Ради Федерації, генерал ФСБ Володимир Джабаров 16 вересня пригрозив співробітникам офісів Google і Apple кримінальними справами. Представники Apple і Google були запрошені 16 вересня засідання комісії Ради Федерації щодо захисту державного суверенітету.

“Структури й персоналії, пов'язані з Apple і Google, повинні усвідомлювати, що їхні свідомо протиправні дії і злочинна бездіяльність після отримання відповідних застережень з боку офіційних російських осіб неминуче матимуть для них правові наслідки, аж до кримінальних”, – сказав він.

За словами Джабарова, розміщення компаніями Apple і Google на своїх майданчиках застосунку “Навальний” порушує російське законодавство про вибори.

Як пише видання, напередодні ввечері команда Навального повідомила, що на сайт і телеграм-бот “Розумного голосування” відбулася DDoS-атака. Застосунок “Навальний” тоді теж працював з перебоями. 15 вересня користувачі з Росії повідомили про блокування Google Docs, це сталося після публікації там списків “Розумного голосування”.

У серпні Роскомнагляд надіслав листи з вимогою до Apple і Google видалити застосунок “Навальний”, де публікуються списки “Розумного голосування”, оскільки він, на думку влади РФ, “використовується для продовження діяльності й проведення заходів екстремістської організації”. Відомство зазначило, що відмова Google і Apple вважатиметься втручанням у російські вибори.

Як повідомляв ІМІ, 26 липня Роскомнагляд заблокував у Росії сайт опозиційного політика Олексія Навального та ще 49 сайтів.

У липні Роскомнагляд Росії почав вимагати від компанії Google заблокувати Youtube-канали соратників російського опозиціонера Олексія Навального – Леоніда Волкова, Володимира Мілова і Георгія Албурова.

Liked the article?
Help us be even more cool!