ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії заблокували сайт Навального

26.07.2021, 15:19
Фото - DW
Фото - DW

У Росії наглядове відомство Роскомнагляд заблокував сайт опозиційного політика Олексія Навального. 

Про це йдеться в повідомленні команди опозиціонера, повідомляє Радіо Свобода

У реєстрі відомства вказано, що блокування накладене за рішенням прокуратури від 15 червня. Тоді ж був закритий доступ і до сайту штабів Навального.

Підставою для обмеження доступу назване те, що сайт містить “заклики до масових заворушень, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що відбуваються з порушенням установленого порядку”.

“Рішенням Генпрокуратури було заблоковано 49 сайтів одночасно: крім сайту Олексія Навального, також мій сайт і сайти Любові Соболь та Олега Степанова; всі сайти колишніх регіональних штабів; сайти «РосЯма» і «РосЖКХ», сайт «Альянсу лікарів». І сайт ФБК, зрозуміло”, – повідомив соратник Навального Леонід Волков, який перебуває за межами Росії.

22 липня на сайті Навального було опубліковане розслідування про бізнес родини голови Державної думи В’ячеслава Володіна. У матеріалі йшлося, що пов’язані з родичами політика компанії заробили близько 5 мільярдів рублів (це близько 2 мільярдів гривень) на продажу землі в Москві під забудову.

9 червня Московський міський суд визнав “екстремістськими організаціями” “Фонд боротьби з корупцією”, “Фонд захисту прав громадян” і штаби Навального. У тому ж рішенні суд оголосив про негайне припинення діяльності цих організацій.

Олексій Навальний перебував під вартою з січня 2021 року. Його затримали після повернення з Німеччини, де він лікувався після отруєння. У лютому його відправили в колонію на два роки і вісім місяців у справі “Ів Роше”.

Liked the article?
Help us be even more cool!