ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google планує додати в пошуковик ШІ-чат і короткі відео – Wall Street Journal

08.05.2023, 12:10
Фото – David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images
Фото – David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images

Google планує зробити свій пошуковик "більш візуальним, смаковитим, особистим і людиноподібним", зосереджуючи увагу на молодій аудиторії у всьому світі, пише Reuters із посиланням на Wall Street Journal.

Таке рішення компанія ухвалила на тлі швидкого зростання популярності ШІ-застосунків на кшталт ChatGPT; компанія приділяє увагу технології, яка може докорінно змінити те, як працюють бізнес і суспільство.

Google відійде від традиційного формату "10 блакитних посилань" у відповідь на запит і планує інкорпорувати в цю послугу більше людських голосів.

На своїй щорічній конференції розробників наступного тижня Google має презентувати нові функції, які дозволятимуть користувачам вести бесіду з ШІ-програмою з кодовою назвою "Меджи", додає WSJ, посилаючись на обізнані джерела.

За цей рік термін "генеративний ШІ" став модним словечком: такі застосунки захопили уяву суспільства, а компанії стали наввипередки запускати схожі продукти, які, на їхню думку, змінять саму природу роботи.

Наразі в Google не відреагували на прохання Reuters прокоментувати новину.

Як повідомляв ІМІ, Білий дім скликав очільників великих компаній у галузі технологій і повідомив їм, що ті зобов’язані захистити суспільство від небезпек, пов’язаних зі штучним інтелектом (ШІ).

Адміністрація Байдена почала вивчати можливі способи регулювання штучного інтелекту (ШІ) на кшталт ChatGPT, оскільки питання щодо впливу таких систем на національну безпеку й освіту стають дедалі нагальнішими.

Наприкінці березня 2023 року бізнесмени Ілон Маск, Стів Возняк та група інших експертів зі штучного інтелекту та очільників індустрії опублікували відкритого листа із закликом до піврічної паузи в розробленні систем, потужніших за GPT-4, нещодавно запущений OpenAI. Автори листа посилаються на потенційні ризики таких розробок для суспільства й людства.

У відповідь засновник компанії Microsoft Білл Гейтс заявив, що призупинення розроблення штучного інтелекту (ШІ) не розв'яже проблем, які можуть виникнути. 

Італія розпочала розслідування щодо ChatGPT через підозру в порушенні правил збирання даних.

ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) – це чатбот зі штучним інтелектом, розроблений у листопаді 2022 року каліфорнійською компанією OpenAI, дослідницькою компанією штучного інтелекту, за підтримки Microsoft. Бот може генерувати тексти на задану тему та відповідати на запитання користувачів.

Liked the article?
Help us be even more cool!