ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головний лісівник Буковини програв апеляцію в справі проти чернівецької журналістки

09.08.2024, 15:45
Альона Чорна

Директор Подільського лісового офісу Василь Гончар програв апеляцію в справі проти чернівецької журналістки Світлани Ісаченко. Про це журналістка повідомила регіональній представниці Інституту масової інформації в Чернівецькій області. 

Чернівецький апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу Гончара 5 серпня й відмовив у позові, залишивши рішення першої інстанції без змін. 

За словами Світлани Ісаченко, з боку позивача ніхто не з’явився, саме ж засідання тривало декілька хвилин. 

Предметом судової справи стали фейсбук-дописи журналістки, у яких вона писала про проблеми в лісовому господарстві. У позовній заяві Василь Гончар зазначав, що журналістка у своїх дописах образила його честь, гідність і ділову репутацію, та вимагав зобов’язати відповідача спростувати твердження й зобов’язати видалити поширену недостовірну інформацію. Також головний лісівник Буковини хотів, щоб Ісаченко сплатила судовий збір та відшкодувала 20 тис. грн його адвокату. 

Світлана Ісаченко зазначила, що була переконана у своїй перемозі, оскільки, зауважує вона, усі її критичні статті, зокрема на адресу лісівників та Василя Гончара, ґрунтуються на фактах.

“Всі вони (статті. – Ред.), як правило, підкріплені офіційними документами. Переконана, що далі директор Подільського лісового офісу, як і вся керівна верхівка галузевого державного підприємства-монополіста “Ліси України”, повинен нести відповідальність за розкрадання лісового ресурсу, тим більше в промислових масштабах організоване їхніми ж працівниками. Ліси, які є національним надбанням та за Конституцією належать народу України, мають слугувати економічним інтересам держави й громад, а не перетворюватися на джерело незаконного збагачення деяких галузевих управлінців”, – каже Ісаченко. 

На прохання про коментар для ІМІ щодо судового позову директор Подільського лісового офісу Василь Гончар подякував за увагу до нього, але відмовився від коментарів.

Як повідомляв ІМІ, 9 квітня 2024 року Першотравневий районний суд Чернівців відмовив у задоволенні позову директору Подільського лісового офісу Василю Гончару, який позивався до журналістки Світлани Ісаченко. 

Пізніше Василь Гончар подав апеляційну скаргу на рішення Першотравневого районного суду, однак не оплатив судовий збір. Через кілька днів судовий збір був сплачений і суд почав розгляд апеляції.

Світлана Ісаченко – журналістка, розслідувачка, працювала в “Дзеркалі тижня”, “Урядовому кур’єрі”.

Liked the article?
Help us be even more cool!