ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головний лісівник Буковини подав апеляцію в справі проти чернівецької журналістки, але не оплатив судовий збір

Директор Подільського лісового офісу Василь Гончар оскаржив рішення Першотравневого районного суду, який не задовольнив його позову проти чернівецької журналістки Світлани Ісаченко. 

Не погоджуючись із рішенням першої інстанції, представник позивача оскаржив його в апеляційному порядку. Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Проте позивач не надав підтвердження про сплату судового збору, через що рішення Першотравневого районного суду Чернівців від 9 квітня 2024 року залишається без руху.

“Провадження у справі не може бути відкрито з підстав того, що апеляційна скарга подана з порушенням вимог п. 3 ч. 4 ст. 356 ЦПК України, яка передбачає, що до апеляційної скарги додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору”, йдеться в ухвалі. 

Також в ухвалі вказано, що позовна заява містить дві вимоги: 

  • зобов'язати відповідача спростувати твердження;
  • зобов'язати відповідача видалити поширену недостовірну інформацію. 

Зважаючи на те що об'єднано дві або більше самостійних вимог немайнового характеру, пов’язаних між собою, судовий збір сплачується окремо з кожної. 

Василь Гончар має сплатити  2576,64 грн. 

Апеляційний суд надав позивачу можливість сплатити судовий збір за 10 днів із дня отримання копії ухвали. Після цього розгляд скарги стане можливим. 

Як повідомляв ІМІ, 9 квітня 2024 року Першотравневий районний суд Чернівців відмовив у задоволенні позову директору Подільського лісового офісу Василю Гончару, який позивався до журналістки Світлани Ісаченко через її три фейсбук-дописи. У своїх дописах медійниця писала про проблеми в лісовому господарстві.

Liked the article?
Help us be even more cool!