ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокурор: У провадженні щодо геноциду українського народу фігурують російські пропагандисти

31.10.2022, 17:43
Фото – РБК-Україна
Фото – РБК-Україна

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що правоохоронці розслідують п'ять кримінальних проваджень щодо геноциду, магістральне – за фактом вчинення геноциду українського народу.

Про це він сказав в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

За його словами, у магістральному провадженні щодо геноциду українського народу фігурують і російські пропагандисти.

"У магістральному провадженні щодо геноциду українського народу фігурують російські пропагандисти, чиї витвори є прикладами ідеологічного підґрунтя геноциду… у цій справі є імена тих, хто слідував настановам Путіна та його пропагандистів безпосередньо", – сказав він.

Загалом, за його словами, зафіксовано понад 300 фактів, які належать саме до визначення геноциду. “Було допитано понад 2 тисячі наших людей, які внаслідок бойових дій були змушені залишити територію України або своє місце проживання”, – розповів він.

За словами Костіна, також допитано близько 300 російських військовополонених, яких запитували, зокрема, і про те, як вони розуміють поняття "денацифікація та демілітаризація України".

Як повідомляв ІМІ, 2 вересня об'єднання українських медіа, журналістів та громадських організацій "Медіарух" закликало світові журналістські організації та національні медіаасоціації домогтися покарання для російських пропагандистів як для воєнних злочинців.

З жовтня Інститут масової інформації розпочав серію публікацій про інформаційні злочини російських пропагандистів задля збору інформації, яка допоможе притягнути їх до відповідальності. 

5 жовтня правозахисні та медійні організації домовилися про співпрацю з Офісом генерального прокурора щодо розслідувань воєнних злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!