ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Gannett починає використовувати генеративний ШІ, залишаючи останнє слово за людьми

16.06.2023, 15:00
Фото – Unsplash
Фото – Unsplash

Видавець газет Gannett, що обслуговує понад 200 щоденних ЗМІ, планує інкорпорувати штучний інтелект у свою систему для публікації матеріалів. Разом з іншими новинними організаціями компанія звертається до цієї популярної технології для економії грошей і підвищення ефективності, пише Reuters.

Водночас у видавництві наголошують: до процесу залучатимуть і людей, а технологія не застосовуватиметься автоматично, без нагляду.

Генеративний ШІ є способом збільшити продуктивність і звільнити журналістів від виконання деяких марудних завдань, зазначив старший віцепрезидент і голова відділу продукції Gannett Ренн Туріано в нещодавньому інтерв’ю Reuters.

У наступному кварталі Gannett запустить ШІ-програму, яка визначатиме найважливіші уривки статей і створюватиме списки ключових тез, що йдуть попереду матеріалу.

Функцію запустять у четвертому кварталі видання USA Today. Журналісти матимуть останнє слово й вирішуватимуть, чи використовувати підсумки, запропоновані ШІ. Згодом Gannett інтегрує цю технологію у свою видавничу систему.

Журналісти Gannett борються за те, щоб нова технологія їх не замінила. 5 червня сотні журналістів звільнилися через скорочення особового складу та недостатню зарплатню. Генеративний ШІ є питанням, на якому гальмують деякі перемовини з компанією, зазначає журналістська профспілка.

"Нас непокоїть не лише те, що наших колег позбавляють роботи, а й те, що, на нашу думку, ШІ не є задовільною заміною", – каже Ілана Келлер, журналістка видання Asbury Park Press (Нью-Джерсі).

Речник компанії заявив, що використання ШІ в такий спосіб не замінить журналістів, а буде інструментом, який допоможе їм працювати ефективніше й зосередитися на створенні ціннішого контенту.

Gannett також розробляє генеративну ШІ-програму, яка братиме довгі матеріали й перероблятиме їх у тексти різних обсягів і форматів, наприклад списки тез чи підписи до фото в слайд-шоу. Також Gannett експериментувала з генеруванням природної мови – формою ШІ, яка продукує текстовий наратив на основі певного фактажу, створюючи репортаж. Ця технологія не "мислить", як генеративний ШІ. Журналісти вичитують ці репортажі перед публікацією.

Як повідомляв ІМІ, 9 червня 2023 року сотні вірян прийшли на церковну службу, згенеровану ChatGPT.

Liked the article?
Help us be even more cool!