ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ФСБ заявила про спробу замаху на власника телеканалу "Царьград"

06.03.2023, 14:43
Фото – tadviser.ru
Фото – tadviser.ru

Федеральна служба безпеки Росії стверджує, що запобігла замаху на бізнесмена, власника телеканалу "Царьград" та активного прихильника війни проти України Костянтина Малофєєва.

Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Організатором ймовірного замаху спецслужба назвала Дениса Нікітіна (Капустіна), командира "Російського добровольчого корпусу", який кілька днів тому здійснив вилазку з території України до російської Брянської області.

Водночас, як ідеться в повідомленні ФСБ, яке цитують агенції, теракт готували "українські спецслужби" – Нікітін їм, як стверджується, підконтрольний.

"Терористичний акт планувалося здійснити шляхом підриву саморобного вибухового пристрою, прикріпленого під автомобіль Малофєєва", – йдеться в повідомленні.

У ньому ж згадується, що за цією ж схемою в серпні минулого року нібито було підірвано автомобіль Дар’ї Дугіної – дочки радикального філософа Олександра Дугіна. Вона загинула. У вибуху російські спецслужби також звинуватили Україну.

ФСБ Росії також опублікувала відео, на якому людина робить маніпуляції з автомобілем, що, як стверджується, належить Малофєєву. Зазначається, що вона закладає вибухівку. Відео знято в зимовий час. Що це за людина, не уточнюється. Стверджується, що вибухівку виявив та знешкодив робот-сапер.

Водночас ФСБ Росії опублікувала і ролик із розмінуванням: машина стоїть у підземному гаражі, очевидно доїхавши туди з вибуховим пристроєм.

2 березня "Російський добровольчий корпус" взяв на себе відповідальність за напад на два прикордонні села Брянської області. У вилазці брав участь і Нікітін. Російська влада заявила про загибель двох мирних жителів унаслідок нападу і порушила справу про теракт. Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що "історія про українські ДРГ в РФ – це класична провокація".

Звинувачення в підготовці замаху на Малофєєва Нікітін наразі не коментував. Сам Малофєєв сказав, що не постраждав, і заявив, що "ніякі погрози не вплинуть на його патріотичну позицію".

На початку лютого цього року суд у США дозволив конфіскувати 5,4 мільйона доларів з банківського рахунку, що належить Костянтину Малофєєву. Гроші мають намір передати на підтримку України.

У квітні минулого року міністерство юстиції США звинуватило Костянтина Малофєєва в порушенні санкцій, запроваджених проти нього за "фінансування сепаратистів" в українському Криму.

Як повідомляв ІМІ, Кабмін запровадив санкції щодо російської пропагандистської групи компаній "Царьград". Також Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України виклав перелік російських медіа, які є джерелами дезінформації про події на Сході України, та закликав уникати їх. Зокрема, до списку ввійшов канал “Царьград”.

У квітні США запровадили санкції щодо російського телеканалу "Царьград", який належить бізнесмену Костянтину Малофєєву.

Liked the article?
Help us be even more cool!