ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ФСБ відкрила справу щодо журналістів DW та ТСН через репортажі із Суджі

Федеральна служба безпеки Росії порушила кримінальні справи щодо української журналістки телеканалу “1+1” Наталії Нагорної та кореспондента DW Ніка Конноллі.

Про це повідомляє “Медіазона” з посиланням на пропагандистські медіа та Центр громадських зв'язків ФСБ.

Їх звинувачують у незаконному перетині кордону Росії групою осіб за попередньою змовою (частина 3 статті 322 кримінального кодексу РФ). Приводом для кримінального переслідування стали репортажі журналістів з міста Суджі Курської області під час наступу Збройних сил України з метою протидії агресору.

Наталя Нагорна веде репортаж з міста Суджа. Фото – скриншот ІМІ з відео ТСН

Загалом із 17 серпня ФСБ порушила справи “за незаконний перетин кордону” щодо семи іноземних журналістів. Серед них – кореспондент американського каналу CNN Нік Пейтон-Волш, журналістки італійського телеканалу RAI Сімоні Трайні та Стефані Баттістіні та українські журналісти Олеся Боровик та Діана Буцко.

14 серпня в ефірі ТСН вийшов репортаж Наталки Нагірної із Суджі. У відео вона показала російський прапор, зазначивши, що “українські захисники зняли в населеному пункті Суджа з однієї з адміністративних будівель” і що цей прапор поїде до музею російсько-української війни.

22 серпня DW опублікувала репортаж Конноллі із Суджі. У ньому  журналіст у супроводі військових ЗСУ відвідав місто та поспілкувався з місцевими мешканцями, які розповіли, що вони залишилися без електрики, води та телефонного зв'язку.

Liked the article?
Help us be even more cool!