ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ФСБ порушила ще три кримінальні справи проти медійників, які висвітлювали події в Суджі

Федеральна служба безпеки Росії порушила кримінальні справи щодо українських кореспонденток Кордон.Медіа Олесі Боровик та hromadske Діани Буцько, а також журналіста американського телеканалу CNN Ніка Пейтона-Уолша, повідомив російський пропагандистський ресурс РИА Новости. 

ФСБ вказує причинами незаконний перетин кордону і відеознімання в районі Суджі. Журналістам загрожує до п'яти років ув'язнення. 

Кореспондентка hromadske Діана Буцко відреагувала на цю інформацію на Facebook-сторінці.

“Ми у своїй роботі на hromadske.ua завжди керувалися принципами журналістської етики і надалі продовжуватимемо неупереджено, але чесно висвітлювати війну. Розумію, цей погляд не подобається російським силовикам та їхнім ботам, які написали за ці дні купу погроз”, – написала медійниця.

Вона наголосила, що її редакція залишається відданою висвітленню злочинів РФ в Україні та на інших територіях, де тривають бойові дії.

“Правду не зупинити. Її кордони ніде не закінчуються”, – наголосила Діана Буцко.

Олеся Боровик у коментарі “Детектору медіа” розповіла, що цікавилася в різних джерел, чим їй може загрожувати порушена в Росії кримінальна справа.

“Порадили уникати поїздок у країни, які лояльні до РФ. Тому що там дійсно можуть бути проблеми та реальне затримання, якщо оголосять у розшук”, – сказала вона. 

Надалі журналістка більш детально вивчатиме це питання з юристами.

Як повідомляв ІМІ, журналістів італійського телеканалу RAI, які знімали репортаж із Курської області (Росія), повернули на батьківщину, а ФСБ порушила проти них кримінальні справи за статтею про незаконний перетин російського кордону.

Події в Суджі та реакція росіян

Адміністрація Володимира Путіна наказала підконтрольним ЗМІ порівнювати події в Курській області з Курською битвою часів Другої світової війни й усіляко уникати думок про відкриття “нового фронту”.

Також медійникам наказали не говорити про можливе просування українських військ до міста Курчатова, де розташована Курська атомна електростанція, щоб аудиторія не мала “почуття ядерної загрози”.

Liked the article?
Help us be even more cool!