ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ФСБ через Telegram завербувала агента в Черкасах, який шпигував за ППО

30.09.2024, 18:00
Єлєна Щепак

Служба безпеки України затримала агента ФСБ Росії в Черкасах, який розвідував пункти постійної дислокації та бойові позиції підрозділів протиповітряної оборони ЗСУ в регіоні. Про це повідомляє пресслужба Управління СБУ в Черкаській області.

За інформацією прокуратури Черкаської області, 45-річного чоловіка завербували представники ФСБ у серпні 2024 року під час спілкування в месенджері Telegram.

За даними слідства, фігурант за завданням окупантів об’їжджав регіон, приховано фіксував локації українських захисників, а також утемну випитував потрібну інформацію під виглядом побутових розмов зі своїми знайомими.

Затриманий фігурант. Фото – Управління СБУ в Черкаській області

Потенційними цілями ворога були зенітно-ракетні комплекси, радіолокаційні станції та мобільно-вогневі групи українських військ. Також окупантів цікавили місця базування та система охорони підрозділів Національної гвардії.

Одержані відомості фігурант переносив на гугл-мапи, щоб потім разом з відповідними фото надіслати російському куратору. Агентурний “звіт” ворог планував використати для підготовки нової серії ракетно-дронових ударів по регіону, “в обхід” ППО, зазначає слідство.

Чоловіка затримали під час дорозвідки поблизу військового об’єкта. Додатково було проведено комплексні заходи для убезпечення позицій українських військ, зазначає спецслужба.

На місці затримання правоохоронці виявили мобільний телефон з доказами комунікації з російською спецслужбою, йдеться в повідомленні.

Слідчі повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). 

Нині фігурант перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Полтавський апеляційний суд залишив без змін вирок мешканцю Харкова, якого засудили до довічного ув'язнення, визнавши винним у держзраді та виправдовуванні війни Росії проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!