ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові апеляція залишила довічний вирок навіднику ракет по ОДА

Засуджений до довічного ув'язнення мешканець Харкова. Фото – Харківська обласна прокуратура

Полтавський апеляційний суд залишив без змін вирок мешканцю Харкова, якого засудили до довічного ув'язнення, визнавши винним у держзраді та виправдовуванні війни Росії проти України.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, харків’янин з лютого по квітень 2022 року збирав інформацію про Збройні сили України та цивільну інфраструктуру в Харкові. Він особисто спостерігав, опитував місцевих жителів та фіксував дані. Інформацію він передав через соцмережу “ВКонтакте” двом кураторкам, які працюють на російські спецслужби. 

28 лютого 2022 року він надіслав кураторці в Москві для російського обстрілу координати Харківської обласної державної адміністрації, по якій було завдано удару 1 березня двома ракетами “Калібр”. Крім того, він передав координати офісу фірми ХАДО і ще низку адрес у Харкові, по яких пізніше росіяни завдали ударів. 

Обстріляна росіянами Харківська ОДА. Фото – Суспільне

Крім того, харківʼянин публікував у соцмережах дописи, у яких заперечував збройну агресію РФ проти України та схвалював злочинні дії окупантів.

Чоловіка затримали в липні 2022 року. У листопаді 2023 року Київський районний суд міста Харкова призначив йому довічне позбавлення волі  за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 436-2, ч. 1 ст. 263-1, ч. 1 ст. 263 КК України). Під час слідства і допитів фігурант постійно змінював свідчення і провину свою так і не визнав.

Сторона захисту фігуранта подала апеляційні скарги, в яких просила виправдати засудженого. Проте 28 серпня 2024 року Полтавський апеляційний суд повністю відмовив у задоволенні апеляцій та залишив чинним довічний термін.

Як повідомляв ІМІ, на Харківщині судитимуть інформаторку, яка передавала російським військам позиції ЗСУ за ідею.

Liked the article?
Help us be even more cool!