ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фіксер RAI News 24 не мав дозволу на знімання з постраждалою від ракетного удару – Вінницька ОВА

19.07.2022, 10:19
Фото – Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА
Фото – Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА

Фіксер італійського телеканалу RAI News 24 Антон Кудінов не отримував дозволів на інтерв’ю з постраждалою від російського ракетного удару Іриною Дмитрієвою. 

Про це на брифінгу 18 липня заявила заступниця директорки департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Тетяна Бондаренко.

“Майже від початку війни у Вінницькій області діє наказ голови ОВА щодо відвідування закладів охорони здоров’я області представниками ЗМІ. Відвідування здійснюється лише за погодженням з департаментом охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА”, – сказала вона.

Тетяна Бондаренко додала, що департамент охорони здоров’я та реабілітації ОВА зобов’язав Департамент охорони здоров’я міської ради провести службове розслідування.  

“Можемо запевнити, що журналіст відповідних дозволів не отримував. Очікуємо від Департаменту охорони здоров’я міста обґрунтовану відповідь по даному випадку”, – сказала посадовиця.

Як зауважує “Детектор медіа”, 16 липня фейсбук-сторінка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА перепостила допис сторінки Fixers UA із записом інтерв’ю Ірини Дмитрієвої, яке оприлюднив Антон Кудінов, і написала про спілкування потерпілої з італійськими журналістами. Згодом повідомлення було видалене зі сторінки.

Нагадаємо, 16 липня 2022 року фіксер італійського телеканалу RAI News 24 Антон Кудінов виклав на своїй фейсбук-сторінці відеоінтерв’ю з Іриною Дмитрієвою, яка під час ракетного удару по Вінниці 14 липня  втратила доньку та сама зазнала тяжких поранень. За викладене відео з потерпілою Антон Кудінов зазнав критики. Проте він стверджував, що та “дала згоду на інтерв'ю і надала разом з родиною додатковий контент” для нього. В інтерв’ю Суспільному мати Ірини Дмитрієвої сказала, що її дочці не говорять про смерть дитини через заборону лікарів, адже, мовляв, ця новина може її вбити.

Кореспондентка RAI News 24 Лаура Танґерліні, яка інтерв’ювала постраждалу від ракетного удару у Вінниці Ірину Дмитрієву, відкинула звинувачення в порушенні журналістської етики.

17 липня Комісія з журналістської етики засудила сам факт інтерв'ю, яке знімальна група італійського телеканалу RAI News 24 взяла в Ірини Дмитрієвої, та спосіб, у який воно було зроблене.

18 липня Незалежна медійна рада звернулася до італійського громадського мовника RAI із закликом розслідувати інцидент у вінницькій лікарні 15 липня, коли фіксер Антон Кудінов, працюючи в складі знімальної групи RAI News 24 записав і оприлюднив інтерв’ю з постраждалою від російського ракетного удару Іриною Дмитрієвою.

Liked the article?
Help us be even more cool!