ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ФБР назвало додаток FaceApp "потенційною загрозою" для США

03.12.2019, 13:16
Фото – Getty Images / BBC
Фото – Getty Images / BBC

Федеральне бюро розслідувань США класифікувало додаток для оброблення фото FaceApp та інші мобільні додатки з РФ такими, що становлять контррозвідувальну загрозу для США.

Про це йдеться в листі помічниці директора управління ФБР у справах Конгресу Джилл Тайсон лідерові сенатської меншості Чарльзу Шумеру, повідомляє Укрінформ з посиланням на The Hill.

“ФБР розглядає будь-який мобільний додаток або подібний продукт, розроблений у Росії, наприклад FaceApp, як потенційну загрозу контррозвідці з огляду на дані, які збирає продукт, його конфіденційність та умови використання, а також правові механізми, доступні уряду Росії, що дозволяє отримати доступ до даних у межах Росії”, – написала Тайсон.

Класифікуючи FaceApp як загрозу, Тайсон вказала на здатність російської Федеральної служби безпеки “віддалено отримувати доступ до всіх комунікацій та серверів у російських мережах, не звертаючись із запитами до (інтернет-провайдерів. – Ред.)”.

У США заявили, що, якщо буде виявлено, що FaceApp у який-небудь спосіб втручається в майбутні вибори, відомство вживе заходів.

Під час виступу в Сенаті 2 грудня лідер сенатської меншини Чарльз Шумер наполегливо закликав американців видалити такі додатки, як FaceApp, і підкреслив, що Росія може бути не єдиною країною, яка становить загрозу національній безпеці через додатки.

Мобільний додаток FaceApp належить російській компанії Wireless Lab. Іноземні експерти застерігають користувачів, що цей додаток може містити в собі ризик розголошення персональної інформації, на що є кілька причин. По-перше, у своїй політиці конфіденційності вони пишуть, що не гарантують безпеки даних (а в додатка є доступ до профілю користувача, його фото на телефоні, пошти). По-друге, фото, яке користувач завантажує, обробляється на хмарі, а не на його телефоні, а куди воно може потрапити далі – невідомо.

FaceApp, який з-поміж іншого дозволяє “зістарювати” фотографії користувачів, отримав вірусну популярність улітку цього року, коли вийшов у лідери за кількістю завантажень у багатьох країнах світу. Він працює на базі нейромереж, його розробила російська компанія Wireless Lab. Її очільник, росіянин Ярослав Гончаров, раніше працював у Яндексі, повідомляє ВВС.

Liked the article?
Help us be even more cool!