ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалив два дописи журналістки про збір для українських радіорозвідників

Соцмережа Facebook видалила 25 січня 2024 року два дописи позаштатної кореспондентки видання “Бабель” та документаторки воєнних злочинів “Свідчить Україна – The Reckoning Project” Ганни Мамонової про збір для українських радіорозвідників. Про це Ганна Мамонова повідомила в коментарі ІМІ.

Обидва дописи Facebook видалив з формулюванням “мова ненависті” й нібито через порушення правил соцмережі.

Перший допис медійниця опублікувала 16 січня (він зберігся в Instagram). Сьогодні, 25 січня, соцмережа Facebook видалила його.

Тоді Ганна повторила допис про збір, вказавши, що попередній допис заблоковано. Протягом двох годин Facebook видалив і його, але він також зберігся в Instagram.

Тоді журналістка написала третій допис про збір, пояснивши ситуацію з двома попередніми. Він поки є на сторінці.

Ганна Мамонова зазначила, що не збирається оскаржувати рішення соцмережі, але наголосила, що в дописах не вживала висловів, які можна визначити як мову ненависті.

“Що більше Facebook видалятиме пости про збори на потреби цивільних та військових, то більше я їх робитиму. Зараз прошу підтримати збір на розвідників, яким потрібно купити антени та радіоприймачі”, – зазначила Ганна Мамонова.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2023 року Facebook видалив допис авторки подкасту Громадського радіо “Це про нас” Вікторії Єрмолаєвої щодо українських болгар на підставі того, що нібито 300 поширень допису були отримані “обманним шляхом”. Завдяки втручанню медіаюриста Ігоря Розкладая соцмережа відновила допис.

У червні 2023 року Facebook видалив допис письменниці Ірени Карпи зі спогадами про загиблу внаслідок обстрілу Краматорська письменницю Вікторію Амеліну та пригрозив судом через “мову ненависті”.

Liked the article?
Help us be even more cool!