ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook відновив допис авторки подкасту Громадського радіо "Це про нас" про українських болгар

Фото – Громадське радіо
Фото – Громадське радіо

Соцмережа Facebook відновила допис авторки подкасту Громадського радіо "Це про нас" Вікторії Єрмолаєвої щодо українських болгар.

Про це Вікторія повідомила на своїй Facebook-сторінці і подякувала медіаюристу Ігорю Розкладаю.

"Завдяки Ігорю Розкладаю мій пост відновлено! Дуже дякую за підтримку і солідарність, колеги! Як бачите, нічого кримінального тут не було. Але правдивий погляд на історію сильно муляє російським ботам", – написала Вікторія.

Як повідомляв ІМІ, соцмережа Facebook видалила допис авторки подкасту Громадського радіо "Це про нас" Вікторії Єрмолаєвої щодо українських болгар.

У коментарі ІМІ авторка подкасту "Це про нас", заступниця головної редакторки Громадського радіо розповіла, що всього на Громадському радіо вийшло 10 серій просвітницького культурно-історичного подкасту "Це про нас":

У всіх серіях вона зачіпає тему репресій щодо українських народів: починаючи від Російської імперії і Радянського Союзу і закінчуючи сучасною Росією. Останній випуск проєкту – про українських болгар.

"Саме він у соцмережах зібрав найбільше негативних коментарів від російських ботів: мовляв, ви брешете і перекручуєте історію. Пост із посиланням на подкаст широко розійшовся саме в Болгарії, звідти було близько 300 репостів. Здебільшого зі словами подяки, але й під цими репостами збиралися коментарі з хейтом. Проблема в тому, що питання національних меншин у Болгарії гостре, бо російська пропаганда активно його використовує. У них є наратив, що в Україні болгарам не дають життя, що болгар утискають та порушують їхні права. А подкаст каже, що це не так. Зрештою, мабуть, через велику кількість скарг на мій пост Facebook його видалив. Хоча в самому пості не було жодного слова, яке б порушувало правила спільноти", – додала Вікторія.

Liked the article?
Help us be even more cool!