ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook тестує авторизацію через розпізнавання обличчя

05.10.2017, 16:12

Соціальна мережа Facebook випробовує метод авторизації користувача для входу до його акаунту шляхом технології розпізнавання обличчя. Про це повідомляє Media Sapiens з посиланням на видання TechCrunch.

Як повідомили в компанії, щоправда, наразі ця функція розглядається не як один з основних способів авторизації, а як допоміжна опція при відновленні доступу до акануту.

“Ми тестуємо нову функцію для тих користувачів, які хочуть швидко і просто авторизуватися під час відновлення доступу до акаунту. Ця функція буде доступна тільки на тих пристроях, з яких ви вже заходили в мережу. Це ще один крок, поряд з двофакторною авторизацією за SMS, який ми робимо для того, щоб власники акаунтів могли підтвердити свою особистість”, - повідомили у Facebook.

Якщо виявиться, що функція буде корисна для користувачів і її не скомпрометують хакери, Facebook її затвердить.

Нагадаємо, соцмережа Facebook уже впродовж кількох років використовує технологію розпізнавання облич. Користувачам пропонується позначати людей, зображених на фото.

Ще в 2015 році американець Карло Ліката подав до суду на соціальну мережу Facebook за функцію розпізнавання облич. Він заявляв, що соцмережа таким чином збирає найбільшу у світі приватну базу біометричних даних користувачів.

Цього року інша ІТ-компанія Apple придбала ізраїльський проект з розпізнавання облич RealFace.

Новий смартфон від Apple iPhone Х отримав функцію розблокування за допомогою сканера обличчя під назвою Face ID. Вона стала причиною для жартів користувачів у мережі.

Liked the article?
Help us be even more cool!